ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του τσαμπουκαλεμένου χρεοκοπημένου μπουρδέλου


30 Μαρτίου: 
Η ελληνική κυβέρνηση έως την ημερομηνία αυτή μπορεί να υποβάλει πλήρη κατάλογο προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια διάσωσης. Ο στόχος τήρησης της προθεσμίας είναι να επιταχυνθεί η εκταμίευση χρημάτων από το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησαν παράταση τεσσάρων μηνών στην υφιστάμενη συμφωνία διάσωσης.

9 Απριλίου:  
Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει προς το ΔΝΤ 360 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs). Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

14 Απριλίου:  
Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

17 Απριλίου:
 Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Τέλος Απριλίου: 
 Στο πλαίσιο της συμφωνίας παράτασης του Φεβρουαρίου, η Ελλάδα πρέπει να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

8 Μαΐου:  
Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

12 Μαΐου: 
 Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τη μεγαλύτερη πληρωμή του μήνα -περίπου 601 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα προς το ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 763 εκατομμύρια ευρώ.

15 Μαΐου: 
 Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

5 Ιουνίου: 

Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια πληρωμή της τάξης των 240 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ.

12 Ιουνίου:  
Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 3,6 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

16 Ιουνίου: 
Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 451 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

19 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δις ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Τέλος Ιουνίου:  
Λήγει η παράταση για την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα η επέκταση της δανειακής σύμβασης.

10 Ιουλίου:  
Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

13 Ιουλίου:  
Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 360 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

20 Ιουλίου: 
Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

8 Αυγούστου: 
Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλίσει πάνω από 1 δισ. σε έντοκα γραμμάτια.

20 Αυγούστου: 
Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου