ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δουλειές υπάρχουν


Μια ιδέα πλανιέται προβοκατόρικα πάνω από τον ευλογημένο τούτο τόπο. Λένε ότι η χώρα μαστίζεται από ανεργία και δεν γεννά πλέον ευκαιρίες, όσο και αν ποτίζεται από τον ιδρώτα και τα δάκρυα του δοκιμαζόμενου λαού.  

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Διότι από χθες έχουν ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, πιθανότατα οι καλύτερες στη χώρα. Η κυβέρνηση ψάχνει διευθύνοντα σύμβολο και διοικητικό συμβούλιο για τη ΝΕΡΙΤ.  

Περνάω απευθείας στο ψητό, που μου μυρίζει και ωραία.

Εξ όσων πληροφορούμαι, ο διευθύνων σύμβουλος θα βάζει στην τσέπη περί τα πέντε χιλιάρικα, μικτά. Ακούγεται καλό ποσό στις μέρες μας αν και, μεταξύ μας, αυτό χρέωνε κάθε μήνα στην κάρτα του ένα στέλεχος μεγάλου βεληνεκούς. Όμως επειδή με δέκα χιλιάρικα παίρνεις πια Καγιέν, δέχομαι το ποσό ως καλό κίνητρο που διατηρεί το ενδιαφέρον μου, πιστεύω και το δικό σας. 
Τι προσόντα πρέπει να διαθέτει ο τύπος;

Αποδεδειγμένη πείρα κατά προτίμηση στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών, διαδικτυακών ή οπτικοακουστικών υπηρεσιών και σε τομείς συναφείς προς αυτόν, ή και γενικότερα στους τομείς της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. Χμ. Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες στελέχη με εμπειρία στα ραδιοτηλεοπτικά. Στελεχάρες με χίλια κουτιά Cohiba στα πνευμόνια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ιδιότητα δεν συμβαδίζει με την οργάνωση και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Κοινώς η στελεχάρα, όπως έχει αποδειχθεί, σου διαλύει την επιχείρηση. Ο συνδυασμός γνώσης και διοικητικής ικανότητας φέρνει προς δελτίο τζόκερ.

Ικανότητα να αναπτύσσουν και να μεταδίδουν ένα όραμα για τη λειτουργία της Εταιρείας, να αντιλαμβάνονται σφαιρικά τα συστήματα και τις διαδικασίες και να προτείνουν συγκεκριμένες συστάσεις και πρακτικές λύσεις. Εδώ, δεν το συζητώ, ο αριθμός των υποψηφίων αυξάνεται όπως τα τριγλυκερίδια μετά το δεύτερο χάμπουργκερ. Μόνο όραμα; Και διπλά τα βλέπουν αν θέλεις.

Ηγετικές ικανότητες για τη διοίκηση της Εταιρείας, ιδίως ικανότητα να διευθύνουν. Εύκολο και αυτό. Θα πάει ο άλλος με μία φωτογραφία πάνω στο σκάφος. Και βίντεο που το δένει με καιρό.

Να έχουν επαρκή επαγγελματική εμπειρία ανάλογη του τίτλου σπουδών τους μετά τη λήψη του ή και επαρκή διοικητική εμπειρία σε θέση ευθύνης του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα. Ενασχόληση και εμπειρία που έχει αποκτηθεί σε πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό πλαίσιο θα θεωρηθεί πλεονέκτημα. Χωρίς να θέλω να απογοητεύσω κάποιον, ειδικά τους υπουργούς, το παραπάνω καλύπτει και barman στις Κυκλάδες. Θέση ευθύνης, πολυπολιτισμικό, πολυγλωσσικό πλαίσιο, συν η νύχτα που θέτει αυξημένες απαιτήσεις.

Να διαθέτουν τίτλους σπουδών ανώτερου ή ανώτατου εκπαιδευτικού επίπεδου στους τομείς της οικονομίας ή νομικής ή διοίκησης ή έρευνας και λήψης αποφάσεων ή ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ή άλλου τομέα συναφούς προς το αντικείμενο εργασιών της Εταιρείας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα. Απ' ό,τι βλέπετε δεν απαιτείται η γνησιότητα των τίτλων. Και μη μου πείτε ότι είναι αυτονόητη γιατί μέχρι σήμερα για τις προσλήψεις στο δημόσιο δεν ήταν. Σου ζητούσαν τίτλους σπουδών. Η γνησιότητα ήταν κάτι που σήκωνε συζήτηση. Σηκώνει και σήμερα.
 
Προσπερνώ τα γνωστά για τις ξένες γλώσσες -αν και οι Έλληνες μάνατζερ στα media μιλάνε με τα μάτια- και σταματώ σε ένα κριτήριο επιλεξιμότητας: «Να είναι υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.». Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ένωσης η προκήρυξη θα ήταν η καλύτερη που βγήκε ποτέ.  

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε, eposy@minpress.gr μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή προλαβαίνετε, μην κάθεστε και φτιάχνετε CV μέσα στο Σαββατοκύριακο.  

Ρε, λες να στείλω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου