ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο "μέσος" Έλληνας, από την Κική και τη Κοκό ποια να διαλέξω, η ελληνίδα φλωρομάνα της διαφήμισης life και ο νταλικιέρης Καβάλα-Τορίνο


Καθώς γράφονται αυτές oι γραμμές η φιγούρα της Ελληνίδας μάνας (παράγει πάστα φλώρους) καθώς κυνηγάει τον κανακάρη της για να του δώσει να δοκιμάσει τον φρέσκο χυμό life, ώστε όταν μεγαλώσει να γίνει Ελληνάρας που ξέρει να ψήνει στη σούβλα με το τιραντέ φανελάκι (βλέπε διαφήμιση) Στανίση-τζάμπα μπεμπέ, αλλά κατά βάθος θέλει να βρει τον νταλικέρη του για να τον πετάξει ως  το Τορίνο- αφού πρώτα κάνουν μια στάση στην Καβάλα-βλέπε δαφήμιση airfasttickets.gr, δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα της συνέχειας.  Άσχετο.


«Το χιούμορ του μέσου Έλληνα! Σε αυτούς ανήκω και εγώ και με αυτόν τον τρόπο αντιδράμε στη σκληρή, σημερινή πραγματικότητα στην οποία μας έχουν επιβάλει να ζούμε».

“Εγραψε” στο twitter ο μέσος Έλληνας Αντώνιος Ρέμος για να αντιμετωπίσει το μαζικό άγριο κράξιμο που έφαγε για τις δηλώσεις του σχετικά με την αναπηρία του Σόιμπλε.


Μέσος Έλληνας, ο Ρέμος. 

Υπό την έννοια ότι βρίσκεται αναποφάσιστος ανάμεσα στη φιλία της Ζέτα Μακρυπούλια και του Πύρρου Δήμα-από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω-πράγματι η οδός της μεσότητας είναι μια λύση που σου δίνει την ευχέρεια των μη αποκλεισμών.


Αυτού του είδους ο διχασμός ήρθε πολύ νωρίς στη ζωή του Ρέμου, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Αντώνης Πασχαλίδης αλλά για να κάνει καριέρα διέγραψε μέσα σε μια νύχτα-στη κυριολεξία-όλο του το σόι και έγινε Ρέμος. Παρότι πολλά ψώνια της σόου μπιζ συνηθίζουν να αλλάζουν το επώνυμό τους ακολουθώντας τις συμβουλές των μανατζαρέων –ντίλερς της «διασημότητας» και του σελεμπριτισμού- πρέπει να «τόχεις» για να αποχωρίζεσαι στο φτερό το όνομα των οικογενειακών προγόνων σου.


Ο Αντώνης Ρέμος, το λαικό παιδί, με τον οποίο όλοι μας μοιραστήκαμε το αιώνιο δράμα της ανολοκλήρωτης σχέσης-υπό την έννοια του μη γάμου-με την Ζέτα Μακρυπούλια καθώς η εμπιστοσύνη και η αγάπη που του έδειξε η οικογένεια Παπαθεοχάρη (Διογένης) δεν του άφηνε χρόνο να νοικοκυρευθεί, θα μπορούσε να εκληφθεί κυριολεκτικά ως μια μεσιανική λύση που έρχεται να κουμπώσει γάντι στην πολυπληθή ομάδα ανδρών πατίτσα του θρυλικού αβέρωφ, της βαγγέλας, που ανέδειξε στα ύπατα αξιώματα τόσα και τόσα εκλεκτά τέκνα της οννεδ, τα οποία δίχως το σωκρατικό άγγιγμα του έμπυρου διδασκάλου θα κατέληγαν απλά μειμαράκηδες, του ζαχαράτου ανέκδοτα.


Υπό την έννοια ότι ο μέσος Έλληνας Ρέμος σπούδασε υδραυλικός πριν ασχοληθεί με την καλλιτεχνία θα μπορούσε να έχει μια απήχηση σε μεγάλη γκάμα υδραυλικών που πιστεύουν-όχι άδικα-ότι τραγουδάνε εξίσου καλά με τον Ρέμο στο μπάνιο της Πίτσας της κομμώτριας, το “μέσος” θα μπορούσε να αποκτήσει μια κυριολεξία. 

Αλλά πόσο μέσος Έλληνας αισθάνεται ο Ρέμος, με τις 10, 20 και 30 χιλιάδες ευρώ νυχτοκάματο, έγκειται στο ταμπεραμέντο της γνωστής ψυχολόγας-πανελίστρας του Ακη Παυλόπουλου να επιτύχει μια προσομοίωση.


Επίσης πόσοι μέσοι Έλληνες διασκεδάζουν στο άκλειστο Νammos  των διαρκών παραβάσεων-φωτεινό παράδειγμα για το πως λειτουργούν οι νόμοι στην Ελλάδα-είναι κάτι για το οποίο μόνο ο ίδιος ο καλός αοιδός Αντώνιος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει . Όπως επίσης και η Εύα Καιλή και ο Πέτρος Φιλιππίδης-το ψάρι τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές-οι οποίοι έδωσαν το παρόν  ανάμεσα στους θαμώνες που επευφημούσαν το λαικό παιδί από τη Θεσσαλονίκη που ανέβηκε όρθιο την σκάλα του λαικού πενταγράμμου, έχοντας ακόμη και την ευλογία-συνεργασία του πανμέγιστου Μίκη Θεοδωράκη που όσο μεγαλώνει φυραίνει το μυαλό και δίνει τραγούδια του ακόμη και στον Ρέμο-πούσαι Σόιμπλε να τον δεις.


Ο “μέσος” Έλληνας Αντώνης Ρέμος έχει το λόγο. Τα τελευταία 40 χρόνια:


«Δεν πίνω σαμπάνιες, δεν ανοίγω σαμπάνιες, δεν χύνω σαμπάνιες και δεν πληρώνω σαμπάνιες. Αυτό το κάνουν άλλοι. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να τραγουδώ και να προσπαθώ να διασκεδάζω τον κόσμο. Και προσπαθώ να το κάνω καλά. Γι' αυτό και μόνο μπορώ να απολογηθώ. Για όλα τα άλλα, το κάνουν οι άλλοι. Ούτε θέλω, ούτε πρέπει, ούτε είναι η δουλειά μου να απολογηθώ.
 Όσον αφορά στο χιούμορ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, είναι χιούμορ. Χιούμορ που εκφράζεται πολλές φορές στην υπερβολή, αλλά χιούμορ. Το χιούμορ του μέσου Έλληνα! Σε αυτούς ανήκω και εγώ και με αυτόν τον τρόπο αντιδράμε στη σκληρή, σημερινή πραγματικότητα στην οποία μας έχουν επιβάλει να ζούμε». 

Kαταραμένη φτώχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου