EΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Πώς με 3 απλά βήματα η Ελληνική Θράκη μετατρέπεται σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ (!)

Στις 9 Ιανουαρίου πολίτες της Καβάλας διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη, στο δήμαρχο, του Τούρκου προξένου Κομοτηνής και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητό του. Στο γεγονός αναφέρθηκε η εφημερίδα «Χουριέτ» και ο τουρκόφωνος Τύπος της ελληνικής Θράκης

Στις 13 Ιανουαρίου 2013 πυρπολείται όχημα της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη.  

Υπάρχει σύνδεση των δύο γεγονότων και μήπως θα πρέπει να ερμηνεύσουμε το δεύτερο στο πλαίσιο κάποιας άτυπης «αμοιβαιότητας» και μάλιστα μεταφερόμενης στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας;

«Οι δύο σημαντικοί βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι (...) και η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής. Στο νομικό αυτό πλαίσιο η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης της Κύπρου, που αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή εντός ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου»
Αχμέτ Νταβούτογλου, «Το Στρατηγικό Βάθος» (σελ. 200).

Ο ακαδημαϊκός δάσκαλος, ο κ. Νταβούτογλου, απροκάλυπτα μας ανακοινώνει την τουρκική πρόθεση παρεμβάσεων στα Βαλκάνια αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας νομικού προκαλύμματος. Ως υπουργός Εξωτερικών της γείτονος έχει την ευκαιρία να εφαρμόζει τις θεωρητικές του απόψεις.

Στη Βαλκανική τα σύνορα άλλαξαν. Ειδικά στο Κόσοβο προετοιμάστηκε κατάλληλα η εθνοτική σύγκρουση Αλβανών και Σέρβων, ώστε να είναι σκόπιμη και δυνατή η εξωτερική παρέμβαση.  

Υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα αφελείς, ρομαντικοί ή ουτοπιστές που θεωρούν ότι τα σύνορα που χαράχθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα είναι σήμερα απαραβίαστα και προστατεύονται με μόνη την επίκληση των διεθνών συνθηκών; 

Ελληνες πολιτικοί, όπως η κ. Μπενάκη, πρειδοποίησαν για πιθανές αλλαγές συνόρων. Ιστορικά τα σύνορα παραβιάζονται και τα σύνορα της Ελλάδας μπορούν να αλλάξουν όταν τα διεθνή συμφέροντα το επιτάσσουν και η πιθανή ελληνική αδυναμία θα αποτύχει να τα προασπίσει. Ηδη οι προθέσεις έχουν διατυπωθεί, τα διεθνή προηγούμενα υπάρχουν και οι προετοιμασίες γίνονται.

Οι τουρκικές προετοιμασίες στην ελληνική Θράκη υλοποιούνται με σχέδιο 3 φάσεων, χωρίς προκαθορισμένη διάρκεια και χρόνο μετάβασης από τη μία στην άλλη. (Αυτά θα τα καθορίσει ο ιστορικός χρόνος και οι δημιουργούμενες ή παρουσιαζόμενες ευκαιρίες) :
 
1) Δημιουργία παράλληλης διοίκησης προς την ελληνική με σταδιακή υποκατάστασή της. Στη φάση αυτή βρισκόμαστε και επιδιώκεται: η δημιουργία τουρκικών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών δομών με υποκατάσταση των ελληνικών, η ολοκλήρωση της «τουρκοποίησης» πομάκων και ρομά, ο εκφοβισμός μέρους των μουσουλμάνων που αντιτίθενται στην Αγκυρα, η μείωση του ηθικού τους, ο εκμαυλισμός συνειδήσεων μέσω οικονομικών και άλλων παροχών, η πολιτιστική και οικονομική «επίθεση» και η δράση ανδρών των ειδικών επιχειρήσεων.

2) Ανακήρυξη αυτονομίας και πρόσκλη ση διεθνών οργανισμών και της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας να υποστηρίξουν τους μουσουλμάνους «που υποφέρουν». Σε αυτή τη φάση δεν αποκλείεται η στρατιωτική δράση, ίσως περιορισμένη, είτε αυτόνομα είτε στο πλαίσιο διεθνούς «ειρηνευτικής αποστολής».

3) Ενωση με τη Μητέρα Τουρκία. Εμείς ε- πιδεικνύουμε «ολύμπια ψυχραιμία». Αναφερόμαστε στην προάσπιση των πατρώων εδαφών με γενικότητες, υπονοώντας σχεδόν πάντοτε την ισχύ και τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ξεχνούμε όμως ότι αυτές είναι η τελευταία και απευκταία λύση. Η προάσπιση θέλει μέθοδο και προαπαιτεί σωρεία άλλων ενεργειών της Πολιτείας σε κρατική οργάνωση, οικονομία, παιδεία, διπλωματία, στην άσκηση γενικότερα μιας αξιόπιστης και ευαίσθητης πολιτικής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 

Είναι καιρός να κατεβούμε από τον Ολυμπο και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα στη γη, με σοβαρότητα και μακροχρόνια σχεδίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου