ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: H " Επιστήμων της Στατιστικης" ξέχασε (!!!) να δηλώσει παλαιότερε ΠΟΙΝΙΚΕΣ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ στο βιογραφικό της. ΔΙΠΛΟΕΠΑΙΡΝΕ οικογενειακό επίδομα ενω αποτελεί ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ (!!!) μελέτης του ΟΗΕ το Διδακτορικό της!!!

Αφιερωμένο στου διαδικτυακους υμνωδούς της "επιστήμονος" που ζητούσε επιστημονικό συμβούλιο για να μπουν στο έλλειμμα τα απατα βαρέλια που λεγονται ΔΕΚΟ.... 

Το RADAR λέει ΝΑΙ στον κοινό αγώνα ενάντια στα ανδρείκελα, τα οποια και χτυπά, λεει ομως ΟΧΙ στην εμπάθεια που τυφλώνει,  και διαφορους ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ που βγάζουν μάτια, τους παρουσιάζει ως ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ...! 

Ειμαι περίεργος πόσα sites που θεοποίησαν την γραφικότητα θα βγάλουν στον αέρα τις παρακάτω αποκαλύψεις...

Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΑΛΑΝΟΥ
Σαν "βόμβα" έσκασαν στη Βουλή οι αποκαλύψεις για το επαγγελματικό παρελθόν της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι καταγγελίες της οποίας για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 έβαλαν "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό.

Τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μισά πρώην μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής εμφανίστηκαν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων να συμφωνούν με τον τελικό προσδιορισμό του ελλείμματος για το 2009 στο 15,4 % και τα υπόλοιπα να διαφωνούν, επέδρασαν καταλυτικά μειώνοντας την αξιοπιστία των ισχυρισμών της κ. Γεωργαντά.

Τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιοτητα  αναφέρονται σε πειθαρχικές ποινές και καταδίκες σε βάρος της, τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή και δεν συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό της κ. Γεωργαντά, το οποίο εξέτασε η Διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να εγκρίνει την τοποθέτησή της στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η πρώτη υπόθεση αφορά την επιβολή πειθαρχικής ποινής το 1985 από τη διοίκηση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), επειδή κατά την εξέταση του φακέλου της και συγκεκριμένα της διδακτορικής διατριβής της με τίτλο "Υπεργολαβίες μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών και υπαναπτύκτων χωρών" (όπως αναφέρεται στο από 13 Μαρτίου 1984 σημείωμα που υπέβαλε η ίδια), διαπιστώνεται -σύμφωνα με έγγραφο της επιστημονικής διευθύντριας- ότι η μελέτη ήταν πιστό αντίγραφο (φωτοτυπία) αντίστοιχης μελέτης του ΟΗΕ, με μόνες αλλαγές στην αρίθμηση υποσημειώσεων του τίτλου και της παραγράφου που αναφέρεται στην εισαγωγή.

Η δεύτερη υπόθεση τοποθετείται χρονικά το 1993 και έχει να κάνει με "ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες για πλαστά έγγραφα που περιήλθαν στο ΚΕΠΕ και έχουν να κάνουν με τη μισθοδοσία" της κ. Γεωργαντά, όπως αναφέρει το πρακτικό του Δ.Σ. του Κέντρου. "Εξ αφορμής πρόσφατης έρευνας" επισημαίνεται χαρακτηριστικά "για τους διορισμένους στα ΑΕΙ της χώρας υπαλλήλους του ΚΕΠΕ, που έγινε ύστερα από εντολή μου (του επιστημονικού διευθυντή), απεκαλύφθη ότι η Ζωή Γεωργαντά έπαιρνε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εκτός των λοιπών αποδοχών της, ΑΤΑ και οικογενειακό επίδομα, καίτοι είχε επιλέξει, κατ' ανωτέρω, να λαμβάνει αυτά από το ΚΕΠΕ".

Η ίδια, μάλιστα, είχε υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε καταδίκη από το Εφετείο και επιβολή προστίμου 1.056.182 δρχ. σε βάρος της κ. Γεωργαντά.

Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Διδακτορικό, αντίγραφο μελέτης του ΟΗΕ
Οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής είναι χαρακτηριστικοί:

Α. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Μπορείτε να μας πείτε, κυρία Γεωργαντά, αν επιλεγήκατε με το "OpenGov";

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ (πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής): Ναι.

Α. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: Στο "OpenGov" και στο βιογραφικό που προσκομίσατε αναφέρατε μήπως τυχόν καταδίκη σας σε σχέση με υπεύθυνη δήλωση που κάνατε, όσον αφορά επιδόματα που παίρνατε από δύο διαφορετικούς οργανισμούς; Θέλω να ξέρω αν το αναφέρατε στο βιογραφικό σας. Μπορείτε να μας πείτε κατά πόσο αναφέρεται σε απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου, ότι όταν κάνατε τη διδακτορική διατριβή σας, διαπιστώνει ότι η μελέτη αυτή αποτελεί πιστό αντίγραφο αντίστοιχης μελέτης των Ηνωμένων Εθνών; Δηλαδή, είχατε προσκομίσει έκθεση από αντιγραφή διδακτορικής διατριβής. Με τη συγκεκριμένη αναφορά ήθελα να ενημερώσω και το Σώμα και την ελληνική κοινή γνώμη για το ποιόν των ανθρώπων που σήμερα διαβάλλουν την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βγούμε από την κρίση- Προφανώς, υπάρχει και παραπλάνηση της Διάσκεψης των Προέδρων που την κάλεσε σε ακρόαση προκειμένου να την επιλέξει.

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Εχω να πω ότι πήρα από δύο πηγές. Για ένα μικρό διάστημα ήμουν διορισμένη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είχα απόσπαση επειδή ήμουν επίκουρη καθηγήτρια με θητεία στο πανεπιστήμιο και σε περίπτωση που δεν υπήρχε εξέλιξη να αποκτήσω μονιμότητα, τότε θα επέστρεφα πίσω στο ΚΕΠΕ. Γι' αυτόν το λόγο είχα πάρει και μετάθεση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Υπήρξε ένα διάστημα που μου καταβάλλονταν και τα δύο. Αυτά επιστράφηκαν. Εγιναν κρατήσεις και τελείωσε η υπόθεση. Ο κ. Μακρυπίδης δεν τα ξέρει καλά. Και για το διδακτορικό μου δεν κατάλαβα τι είπε.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (πρόεδρος της επιτροπής): Εγώ βλέπω και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που έχετε κάνει

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου