ΕΛΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ: Πρωτιά για τους «Κένταυρους» στην Ιταλία

Με το πρώτο βραβείο επέστρεψαν οι "Κένταυροι" του Βόλου από την Ιταλία. Η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula Student SAE 2011, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Class 3, που αφορά τον σχεδιασμό ενός αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος ομάδες φοιτητών Πολυτεχνικών Σχολών απ' όλο τον κόσμο, με στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, με κριτήρια αξιολόγησης τα στοιχεία πρωτοτυπίας, καινοτόμες σχεδιαστικές προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις, κόστος κατασκευής κτλ.

Η ομάδα "Centaurus", που αποτελείται από τους φοιτητές Στ. Αθανασιάδη, Απ. Βεντούρα, Π. Επισκόπου, Λ. Μπίζα, Κ. Γιακουμή, Αν. Λεβεντάκη, Στ. Μανιό, Αθ. Τσαπερλή και Χρ. Καραναστάση, με συντονιστή τον λέκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αλ. Κερμανίδη, συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και συμμετείχε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπου στο τελικό στάδιο πέρασαν τέσσερα πανεπιστήμια από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα.

Οπως δήλωσε ο κ. Κερμανίδης, ο επόμενος στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή στο επίπεδο Class 1 του διαγωνισμού, που αφορά την κατασκευή του αυτοκινήτου και τον έλεγχό του σε στατικές και δυναμικές δοκιμασίες, που προβλέπονται από τους κανόνες του διαγωνισμού. Στους διαγωνισμούς επιπέδου Class 1 υπάρχει σημαντική παρουσία ελληνικών πανεπιστημίων, με αντίστοιχα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου