Ιστορίες απόγνωσης

ΤΗΕ TIMES

Η βία στους δρόμους της Αθήνας (...) δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τον πόνο που έχει φέρει το λανθασμένο και υβριστικό όνειρο στο οποίο έχει μετατραπεί η υιοθέτηση του ευρώ.

Υπάρχουν εκατομμύρια ιστορίες απόγνωσης σε μία χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, εξελίξεις που σοκάρουν την Ευρώπη και αποτελούν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά ίσως και για την ελληνική δημοκρατία. Δεν είναι ώρα για θρήνο, αλλά ώρα για δράση. (...) Δεν υπάρχει καμιά οικονομική σκοπιμότητα για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης να σπρώχνουν την Ελλάδα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης οδύνης. (...) Κατανοούμε την τακτική των υπουργών της ευρωζώνης για την καθυστέρηση της επόμενης δόσης. (...) Ομως, η τακτική ουσιαστικά δεν μπορεί να φέρει τη νίκη. (...) 

Καθώς η ποιότητα ζωής των Ελλήνων φθίνει καθημερινά, μία μη ελεγχόμενη χρεοκοπία μοιάζει πιο πιθανή. Το ελληνικό πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο με τη στάση της Γερμανίας. (...) Η Γερμανία θα πρέπει να στηρίξει το γαλλικό σχέδιο διάσωσης που θα εξασφαλίσει λίγο χρόνο στην Ελλάδα για να ανασάνει και να εφαρμόσει τα μέτρα με ρυθμό πολιτικά και κοινωνικά εφικτό. (...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου