Κρύβεται ο "Γαλάζιος Στρατός" της Κίνας πίσω από την πρωτοφανούς έντασης και έκτασης κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες η Lockheed Martin, δηλαδή η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και προμηθεύτρια του Πενταγώνου με αεροσκάφη F-16, F-22, F-35 και πολεμικά πλοία; Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά και κανείς δεν θα το επιβεβαιώσει. Ομως οι συμπτώσεις των τελευταίων ημερών παραείναι πολλές:
Την Τετάρτη το κινεζικό υπουργείο Αμυνας παραδέχθηκε την ύπαρξη του "Γαλάζιου Στρατού". Μιας ειδικής ομάδας χάκερ με αποστολή την προστασία του κινεζικού "πύρινου τείχους" στο Ιντερνετ και την άμυνα από ξένες κυβερνοεπιθέσεις. Ομως οι "Τάιμς" του Λονδίνου ερμήνευσαν την ομολογία του Πεκίνου ως "ανατριχιαστική υπόμνηση προς όλες τις ξένες κυβερνήσεις πως η Κίνα είναι έτοιμη να τους επιτεθεί στο Διαδίκτυο".
Χθες το Πεντάγωνο καθησύχασε πως οι επιπτώσεις στην αμερικανική άμυνα από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε στις 21 Μαΐου η Lockheed Martin είναι "αμελητέες" και δεν επέφεραν σημαντικές ζημιές. Ωστόσο χρειάστηκε η βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και του υπουργείου Αμυνας για να αποτιμηθεί η ζημιά από την επίθεση "άγνωστων" χάκερ στα συστήματα της Lockheed.
Πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης έκαναν λόγο και για άλλες επιθέσεις σε εταιρείες κατασκευής οπλικών συστημάτων του αμερικανικού στρατού, ενώ εκφράζονται φόβοι για κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών για όπλα υπό ανάπτυξη και τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Η Lockheed διαβεβαίωσε πως "δεν εκτέθηκαν τα δεδομένα κανενός πελάτη, προγράμματος ή εργαζομένου" και ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τη θωράκιση του δικτύου.
ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου