Γράφει ο ΣΟΥΗΔΟΣ
Πολλές απόψεις παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα για την πώληση ή όχι της ΔΕΗ.
Από τη μία μεριά, οι «πατριώτες» συνδικαλιστές της εταιρίας ενδιαφέρονται για τον Ελληνικό λαό και για τις τιμές της κιλοβατώρας που θα εκτοξευθούν στα ύψη, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα τις ληστρικές απολαβές τους (χιλιάδες ευρώ για ταξίδια, υπερωρίες, εκτός έδρας για συμμετοχή τους σε συνέδρια και άλλα πολλά που πιθανώς δε γνωρίζουμε) με το γεγονός ότι τόσα χρόνια που αυτές ισχύουν, κανείς δεν τους κατήγγειλε.
Από την άλλη βέβαια έχουμε την «πατριωτική» κυβέρνηση (όχι πως η αντιπολίτευση θα έκανε κάτι διαφορετικό) που επιθυμεί να θυσιάσει τη ΔΕΗ για να σώσει την Ελλαδίτσα μας από τη χρεωκοπία, προβάλλοντας ως μοναδικό επιχείρημα ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ τόσα χρόνια μας κλέβουν, χωρίς κανείς να αναφέρει με βάση ποια τιμή σκοπεύουν να την πωλήσουν (αν είναι με την τρέχουσα τιμή του χρηματιστηρίου, θυμίζει λίγο ξεπούλημα Αργεντινής).
Για τις θέσεις αυτές, το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι οι παραπάνω «πατριώτες» να σαπίσουν στη φυλακή. Αυτό όμως που δεν είδα πουθενά ως άποψη είναι για το αντίκτυπο του ξεπουλήματος της ΔΕΗ στην άμυνα της χώρας μας.
Πολλές από τις δραστηριότητες του στρατού εξαρτώνται από την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν εννοώ βέβαια μαγειρεία, εστιατόρια, Η/Υ, φως κλπ (παρόλο που και αυτά είναι πολύ σημαντικά για την προετοιμασία ή ασφάλεια ενός στρατοπέδου) αλλά για τη χρήση συστημάτων προειδοποίησης ή εγκλωβισμού στόχων (ραντάρ), για τη λειτουργία αιθουσών επιχειρήσεων κλπ. Ποιός εγγυάται ότι σε περίπτωση που η ιδιοκτησία της ΔΕΗ περάσει στα χέρια κάποιας «φίλιας» γειτονικής χώρας, η τελευταία δε θα τη χρησιμοποιήσει για την αποδιοργάνωση των στρατευμάτων ή και των κατοίκων συγκεκριμένης περιοχής πριν από ενδεχόμενη σύρραξη ή θερμό επεισόδιο;
Είναι τελικά η πώληση της ΔΕΗ απλά πώληση μιας εταιρείας ή μήπως είναι πώληση Ελλάδος;
Δυστυχώς για μας, αυτή τη φορά οι ξένοι δε ρωτάνε τον Μακρυγιάννη αν πουλάει Ελλάδα· ρωτάνε τους πολιτικούς μας! Καλή μας τύχη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου