ΞΕΦΤΙΛΑ: Ούτε ευρώ για βενζίνη και μισθοδοσία στην πρεσβεία μας στο Ναϊρόμπι!

«Εφτασε ο κόμπος στο χτένι». Με τη γνωστή παροιμία ξεκινά την επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι της Κένυας Δ. Λούνδρος, διαμαρτυρόμενος για τη μη καταβολή μισθοδοσίας, αλλά και των λειτουργικών εξόδων της πρεσβείας.

Ο κ. Λούνδρος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη μη καταβολή μισθοδοσίας, έστω στο επιτόπιο προσωπικό, το οποίο σε λίγο κυριολεκτικά θα πεινάσει». Σημειώνει ότι «στο ίδιο πλαίσιο οι προσωπικές υποχρεώσεις και οι υποχρεώσεις προς τα παιδιά μας μένουν ανεξόφλητες».

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα υπογραμμίζει ότι «τα ελάχιστα για τον προηγούμενο μήνα δεν μας έχουν περιέλθει ακόμη και δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των εξόδων της αρχής».

Ενδεικτικά αναφέρει ότι «υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν κινούνται ελλείψει μπαταρίας και βενζίνης, η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην πρεσβευτική κατοικία δεν έχει καύσιμα, η διαχειρίστρια εταιρεία των γραφείων της πρεσβείας μάς απειλεί ότι θα μας στερήσει το δικαίωμα στάθμευσης αν δεν καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα».

Ο πρέσβης καλεί την ηγεσία του ΥΠΕΞ αν έχει αποφασίσει να κλείσει την πρεσβεία «να το κάνει με αξιοπρέπεια, τηρώντας τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί στο όνομα της χώρας μας». Υπενθυμίζει πάντως ότι «πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των γραφείων της πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελιστικό διασυρμό Ελλάδας και πρεσβείας στην υποσαχάρια Αφρική και όχι μόνο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου