Οργή και διάβημα για τnν πρόκληση

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να απαγορεύσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Χριστουγέννων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και στη Γιαλούσα.

Η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καταγγέλλοντας την παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος «απαράδεκτη και καταδικαστέα, που συνιστά καταπάτηση ενός στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, όπως είναι η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων και προβάλλει την επαχθή ουσία της κατοχής».

Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας «αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος, αφήνοντας εκτεθειμένους αυτούς που το στηρίζουν». Ο κ. Δελαβέκουρας προειδοποίησε ότι τέτοιες ενέργειες «δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος που να διευκολύνει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού».

Εντονη ήταν η αντίδραση και της Εκκλησίας της Κύπρου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο να καλεί τον κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκάρπασου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου