Ούφο με (γαλανόλευκο) σκούφο

Γράφει η ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

Ο ΟΗΕ διόρισε Πρέσβειρα επί της Υποδοχής Εξωγήινων.Tη μισή μέρα την πέρασα για να διασταυρώσω την είδηση: Μου φαινόταν απίστευτη, σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Μόνο που δεν ήταν. 

Πράγματι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έρθει προς ψήφιση, στην Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών, ο επίσημος διορισμός της Μαλαισιανής αστροφυσικού Μαζελάν Οτομάν, ως «υπεύθυνης επί της Υποδοχής Εξωγήινων Μορφών Ζωής». 

Απαράδεκτο!

Αυτή η θέση έπρεπε σε κάθε περίπτωση να καταληφθεί από Ελληνα. Τι δουλειά έχει η Μαλαισιανή αστροφυσικός, μια επιστήμων με εξειδίκευση σε διαστημικά προγράμματα με ένα τέτοιο πόστο; Γι’ αυτό πάει κατά διαόλου η ανθρωπότητα, γίνονται λάθος διορισμοί σε λάθος θέσεις.

Κατ’ αρχήν, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι Μαλαισιανοί δεν ήξεραν ούτε πώς τρώγονται τα βελανίδια (στη Μαλαισία δεν υπάρχουν βελανιδιές - τυχαίο; Δεν νομίζω!). Δεύτερον και σημαντικότερον: Η Μαλαισία να διαθέτει υψηλότατο ερευνητικό και επιστημονικό επίπεδο, με δικό της έμπειρο, σε διεθνείς αποστολές, Εθνικό Αεροδιαστημικό Ινστιτούτο; Σπουδαία τα λάχανα.

Εχει η Μαλαισία τις Εκδόσεις Λιακόπουλου; 

Υπάρχουν Μαλαισιανές Πύλες του Ανεξήγητου; Ξενυχτάει τα Σαββατόβραδα η Κουάλα Λουμπούρ, βλέποντας Χαρδαβέλλα; Ξέρουν οι Μαλαισιανοί τις «Πύλες του Ανεξήγητου;». 

Την τύφλα τους ξέρουν. Ποιος τους έχει μάθει τα απαραίτητα για να υποδεχτούν εξωγήινους και να μη μας κάνει διαπλανητικά ρεζίλι;

Ο Ελληνας θα το πάρει αλλιώς: Εχει εκπαιδευτεί στο «άθλημα «πέφτει-ο-ουρανός-στο κεφάλι-μας». Εχει εμπειρία, την τουριστική τεχνολογία- τεχνογνωσία, και το σαβουάρ βιβρ με τα εξαποδά. Τόσα ούφο, τόσα χρόνια, έχουν κάνει του κόσμου τα πειράματα επάνω μας: Δεν είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση εμπειρία; Τόσες εργατοώρες; Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Συγχωρήστε με, είμαι τρομερά συγχυσμένη. Τουλάχιστον, στην Πρεσβεία-Αλιεν που θα συσταθεί, ας προσλάβουν αποκλειστικά Ελληνες στο προσωπικό.

Υπάλληλος στην Υπηρεσία Υποδοχής Εξωγήινων; Μιλάμε για την απόλυτη ελληνική εργασιακή φαντασίωση», στις συμβάσεις αορίστου χρόνου! Αυτές είναι ευκαιρίες που δεν χάνονται. Πού να στείλω το βιογραφικό μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου