Tου ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΡΑΝΑ
Ενα παράξενο χρονικό από το μέλλον ανακαλύφθηκε ανάμεσα στα ερείπια του κτιρίου που κάποτε στέγαζε την αμερικανική κεντρική τράπεζα, προτού ακόμη αυτή καταρρεύσει μαζί με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
«7 Νοεμβρίου 2017 Χθες ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Ντένις Κιούσινιτς, ίσως ένας από τους λίγους γνήσιους Δημοκρατικούς, ορκίστηκε νέος πρόεδρος της χώρας, μετά τη φυγή του προέδρου Τζεμπ Μπους στη Σαουδική Αραβία, όπου βρήκε άσυλο στα διαμερίσματα του πατέρα του, στο ανάκτορο της οικογένειας Μπιν Λάντεν. Σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος Κιούσινιτς ανακοίνωσε αμέσως δέσμη μέτρων για τον τερματισμό της μεγάλης ύφεσης που άρχισε μετά την κρίση του 2007. Προανήγγειλε την εθνικοποίηση της Goldman Sachs, της τελευταίας τράπεζας που απέμεινε στην Αμερική, και διέταξε τους πεζοναύτες να εισβάλουν στην έδρα της στο Μανχάταν και να συλλάβουν όλα τα στελέχη της. Στα μέτρα του αμερικανού προέδρου περιλαμβάνεται και η γενική και συνολική παραγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών. Η δέσμη μέτρων, που επιγράφεται «Νιου Ντιλ 2», παρέχει εγγυημένη εργασία σε όλους. Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη σπαρασσόμενη από πολέμους Ευρώπη, η οποία περιέπεσε σε αναρχία μετά την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα τέλη του 2010. Κάλεσε τους στρατούς των μικρών ευρωπαϊκών χωρών να λύσουν την πολιορκία του Βερολίνου και υποσχέθηκε μια αερογέφυρα για την παροχή τροφίμων στους λιμοκτονούντες ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, καθώς και για την αποστολή βιομηχανικού υλικού που θα βοηθήσει τους ευρωπαϊκούς λαούς να ξαναρχίσουν να παράγουν για την εγχώρια κατανάλωση. Τα νέα μέτρα προκάλεσαν ευφορία στη Γουόλ Στριτ, όπου οι 250 μετοχές που έχουν απομείνει στο χρηματιστήριο σημείωσαν νέο υψηλό ρεκόρ από την εποχή του μεγάλου κραχ του Οκτωβρίου του 2011».
«Ο πρόεδρος Κιούσινιτς εξήρε τις εμπειρίες και τις πολιτικές που εφάρμοσαν η Κίνα, η Ινδία και η Μποτσουάνα, οι μοναδικές χώρες που γλίτωσαν από τη μεγάλη ύφεση. Και οι τρεις χώρες, είπε, παρέχουν εγγυημένη εργασία στους πολίτες τους και εφαρμόζουν προγράμματα με τα οποία πέτυχαν πλήρη απασχόληση, που ανέβασε το βιοτικό τους επίπεδο υψηλότερα από το αμερικανικό. Η Μποτσουάνα, είπε ο αμερικανός πρόεδρος, προσφέρθηκε και έστειλε συμβούλους στην Ουάσιγκτον για να βοηθήσουν στην ανόρθωση της αμερικανικής οικονομίας. Ο πρόεδρος Κιούσινιτς μίλησε συγκαταβατικά για τον ρόλο του πρώην προέδρου Ομπάμα στην κρίση και απέδωσε την αποτυχία του στους συμβούλους του. Υστερα, υποσχόμενος ότι η εποχή της λιτότητας ανήκει οριστικά στο παρελθόν, ολοκλήρωσε το διάγγελμά του προκειμένου να συναντηθεί με τους απεσταλμένους αυτής της αφρικανικής χώρας» (φωτ.).
Σε μια άκρη από τα κιτρινισμένα φύλλα αυτού του χρονικού μόλις διακρινόταν η υπογραφή του συγγραφέα: «Λ. Ράντολ Ρέι, καθηγητής των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι». Ομως το παράξενο δεν ήταν η υπογραφή, αλλά η ημερομηνία: «27 Μαΐου 2010». Κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε βάσιμα πως όλα αυτά που διαβάσαμε παραπάνω δεν ήταν ένα χρονικό, αλλά μια έστω χιουμοριστική προφητεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου