Από κλέφτες αγοραστές...!

Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Συμφωνούμε όλοι ότι αυτή η χώρα λεηλατήθηκε από ανθρώπους που απολαμβάνουν όχι μόνο ασυλίας, αλλά και γενικής εκτίμησης. Οι άνθρωποι αυτοί μαζί με τους ξένους συνεταίρους τους και το εγχώριο τραπεζικό κεφάλαιο έκαναν πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο. Σωστά μέχρι εδώ; Σωστά.

Τώρα προσπάθησε να το καταλάβεις γιατί θα το πω γρήγορα, να το κάνω πιο εντυπωσιακό: Παίρνεις δουλειές, αρπάζεις λεφτά, τα επενδύεις σε τράπεζα, η τράπεζα σε περίοδο κρίσης ενισχύεται από επιπλέον κεφάλαια του κράτους και στο τέλος που το κράτος ξεπουλιέται πηγαίνει και το αγοράζει για ένα κομμάτι ψωμί. Κατανοητό;

Έχουμε καταλάβει ότι στην επόμενη περίοδο των αποκρατικοποιήσεων η εθνική περιουσία της χώρας δεν θα ιδιωτικοποιηθεί με σαφή οικονομικά κριτήρια, αλλά θα αγοραστεί με τα κεφάλαια που κλάπηκαν από την ίδια χώρα τα προηγούμενα χρόνια; Δεν είναι δική μου σκέψη. Είναι μία από τις αναγνώσεις που ακούει συχνά ο πρωθυπουργός από ορισμένους συνομιλητές του, αν και εσχάτως κλείνει τα αυτιά του με τα ακουστικά τού ipod. Φαίνεται, όμως, ότι κλείνει και τα μάτια.(...)

Λοιπόν στην απίθανη περίπτωση που σας ενδιαφέρει η γνώμη μου, θα σας πω ότι δικαίως ο Γιώργος έστειλε την Γκερέκου στο πολυτελές σπίτι της. Όταν έχεις στηρίξει αντιπολιτευτική τακτική επάνω στη Μάρα και στη γυναίκα του Βουλγαράκη είσαι υποχρεωμένος να εμφανιστείς συνεπής προς τις αρχές σου (...).

Με τις επιλογές που έκανε ο Γιώργος εγώ δεν θα τον εμπιστευόμουν να φτιάξει ομάδα για σχολικό πρωτάθλημα...(...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου