Σε εκατόμβη... παχυλών μισθών -που προκαλούν δέος στους εργαζομένους στα ιδιωτικά ΜΜΕ- οδηγεί η απόφαση της νέας διοίκησης να καταμετρήσει τους αργόμισθους, με 100 και πλέον ονόματα δημοσιογράφων να προστίθενται στη λίστα άλλων 480 τεχνικών και διοικητικών.
Ο δύσοσμος φάκελος της αργομισθίας αποκαλύπτει νέες απίστευτες περιπτώσεις: δύο διευθυντές εφημερίδων, δεκάδες κατ’ επάγγελμα αργομίσθοι- διπλοθεσίτες και σε άλλες θέσεις του Δημοσίου (ΑΠΕ, Γραφεία Τύπου, Γ.Γ. Επικοινωνίας) αλλά και ένα μοναδικό «case study» στα χρονικά της δημόσιας σπατάλης: Εναν συντελεστή εκπομπής που ενώ επαύθη από τα καθήκοντά του το 1983 με απόφαση Α. Πεπονή, για ένα ρεπορτάζ περί «σεξουαλικού τουρισμού στην Ελλάδα», συνεχίζει να πληρώνεται επί 27 χρόνια για να... κάαααθεται.
Το εύρημα δεν περιποιεί τιμή για όσους εργάζονται σκληρά, μεταξύ των οποίων 1.200 συμβασιούχοι που θα ζήσουν με την αγωνία της ανεργίας τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται να αποφασίσει ο υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης πόσοι και με ποιο καθεστώς θα παραμείνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση σκέφτεται να αντιμετωπίσει την «πληγή» των αργόμισθων, θέτοντάς τους το δίλημμα «αποχώρηση ή διαπόμπευση;». Στην περίπτωση που ο αργόμισθος επιμείνει στην παραμονή, τότε είναι πιθανό είτε να μεταταγεί ή να παραπεμφθεί στα Πειθαρχικά Συμβούλια, οπότε αναγκαστικά θα περάσει και από την κρίση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Εντελώς διαφορετική περίπτωση είναι η επανένταξη των «διωχθέντων» που είχαν μπει στον «πάγο» ή είχαν σταλεί στη «Μακρόνησο» της Ψηφιακής TV από το καθεστώς Ρουσόπουλου.
Την ίδια ώρα, στον απόηχο του ελέγχου που παρήγγειλε ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης για το «πλαφόν» των αμοιβών στην ΕΡΤ (στα 6.090 ευρώ) και το κόστος των παραγωγών, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ Τάσος Πετρόπουλος εξηγεί ότι «αυτοί οι κανόνες αφορούν στα όρια αμοιβών όσων απασχολούνται σε διοικητικές ή άλλες θέσεις και προσιδιάζουν σε υπαλληλική σχέση εργασίας και όχι σε απασχόληση κατ' αποκοπή».
Ο κ. Πετρόπουλος αποσαφηνίζει ότι «ακόμη και το ποσόν που τίθεται ως πλαφόν (ο μισθός του προέδρου του Αρείου Πάγου) είναι δυνατόν να ξεπεραστεί, καθώς υπάρχουν έξτρα αμοιβές για συμμετοχή σε διαιτησίες, επιτροπές κ.ά.».
πηγη ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου