ΕΡΤ εναντίον ΕΡΤ3

Την ώρα που πολλά θέματα στη δημόσια τηλεόραση βρίσκονται σε... τέλμα, ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ διοίκησης ΕΡΤ και ΕΡΤ3 με αφορμή τη σύμβαση που υπογράφηκε από τη δεύτερη για τη μετάδοση των κληρώσεων του ΟΠΑΠ (ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΤΖΟΚΕΡ).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της διοικούσης επιτροπής της ΕΡΤ3 Τάσο Σπηλιόπουλο ότι ουσιαστικά προχώρησε παράτυπα και παράνομα στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης. «Και τα ψέματα έχουν όρια», απαντά ο κ. Σπηλιόπουλος.

Για νέο σκάνδαλο στην ΕΡΤ, για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, έκανε λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ σχετικά με τη μη ανανέωση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ και με τις κληρώσεις να μεταδίδονται πλέον από την ΕΤ3 με μικρότερο όφελος για την ΕΡΤ. Κατηγορούσε μάλιστα τον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ότι τώρα «κάνει τον ανήξερο ξεχνώντας την αλληλογραφία του με τη διοίκηση της ΕΤ-3».
Χθες, ο κ. Παναγόπουλος πέρασε στην «αντεπίθεση» και με επιστολή του στη γενική διευθύντρια της ΕΡΤ3 Θάλεια Ιωαννίδου-Καραθανάση γνωστοποιεί ότι η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ μετά τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ παραπλανητικό και παράνομο τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο κ. Σπηλιόπουλος για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης.
Ο κ. Παναγόπουλος σημειώνει ότι ο κ. Σπηλιόπουλος έδρασε «κατά παράβαση των ρητών γενικών κατευθύνσεων της ΕΡΤ Α.Ε.», ενημέρωσε «ανακριβώς τη Διοικούσα της ΕΡΤ3» σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της δημόσιας τηλεόρασης για το συγκεκριμένο θέμα, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ ενώ ήταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση της ΕΡΤ Α.Ε. από την οποία αποσιώπησε το σύνολο σχεδόν της αλληλογραφίας που είχε αποστείλει στον ΟΠΑΠ όσο και την υπογραφή της σύμβασης την οποία υπέγραψε χωρίς «να θέσει το οικείο σχέδιο για έλεγχο στις νομικές υπηρεσίες της ΕΡΤ» και μάλιστα χωρίς να ρυθμίζεται το «ουσιώδες ζήτημα της παραγωγής των εκπομπών». Γι' αυτό και ζητά να ενημερωθούν τα μέλη της διοικούσης επιτροπής και να του αποσταλούν τα πρακτικά και η τυχόν απόφαση που θα ληφθεί από τη συνεδρίαση.

«Ο κ. Παναγόπουλος θα πάρει τις απαντήσεις που του χρειάζονται γιατί και τα ψέματα έχουν τα όριά τους», απάντησε ο κ. Σπηλιόπουλος και συνέχισε: «Προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσει δικές του ευθύνες αλλά χτύπησε λάθος πόρτα. Τα πράγματα είναι απλά. Εχουμε μια συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τη Β' Εθνική και πιέζαμε τους τελευταίους μήνες για τη συνέχισή της. Στις αρχές Σεπτέμβρη ο ΟΠΑΠ μάς είπε ότι ήθελε να συμπεριληφθούν στη συμφωνία κι αυτές οι κληρώσεις με συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη για την ΕΡΤ3. Στις 14/9 έστειλα επιστολή στον ΟΠΑΠ και την κοινοποίησα στον κ. Παναγόπουλο λέγοντας ότι για να προχωρήσουμε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο ζητήματα: το όφελος για την ΕΡΤ3 και το σημαντικότερο τι συμβαίνει με την ΕΡΤ γιατί δεν έχουμε διάθεση να λειτουργήσουμε ανταγωνιστικά. Ο κ. Παναγόπουλος, για να δούμε λοιπόν ποιοι ευθύνονται, μας απάντησε αρνητικά αλλά στις 9/10, δηλαδή μετά από 24 μέρες κι αφού είχαμε υπογράψει στις 2/10 με τον ΟΠΑΠ... Σε μια συνεργασία υπάρχουν πάντα αγκάθια αλλά δεν θα μπορούσα να απεμπολήσω την ανεξάρητη κι αυτοδύναμη πορεία της ΕΡΤ3».

Πάντως, ο κ. Σπηλιόπουλος από την προηγούμενη εβδομάδα με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο έχει θέσει στη διάθεσή του τόσο τη δική του παραίτηση όσο και των μελών της διοικούσης επιτροπής και της γενικής διευθύντριας ζητώντας και ραντεβού ώστε να ενημερώσει για τα πεπραγμένα αλλά και ορισμένα επείγοντα θέματα.


ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου