Τα SMS των υπουργών

Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Υπάρχει μια χαρακτηριστική εικόνα του πολιτικού συστήματος η οποία είναι τόσο ανάγλυφη, ώστε αν τη διαπεράσεις με το χέρι σου χρειάζεσαι Nivea για να φύγει ο ερεθισμός. Μια εικόνα αντίστοιχη εκείνων της Παναγίας που δακρύζει και οι πιστοί έρχονται σε επαφή με τον Θεό. Είναι ο Μανώλης Καψής στο δελτίο του Mega. Και λέει πως του έστειλε SMS ο Κωστής Χατζηδάκης με τις θέσεις του για την προκήρυξη ή μη των πρόωρων εκλογών. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Δύσης, ο υπουργός που θα έστελνε αυτό το SMS θα δεχόταν και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τις γνωστές ευχαριστίες και το κατευόδιο για το σπίτι του.
Μα το φαντάζεστε; Υπουργοί που παρακολουθούν δελτία ειδήσεων και στέλνουν SMS; Εξαιρώ τον Σουφλιά, ο οποίος αμφιβάλλω αν είναι σε θέση να στείλει SMS και λογικά θα τα υπαγορεύει στη Σπυράκη λίγο πριν αρχίσει το δελτίο. Εντάξει, είναι και η ειδική σχέση που διατηρεί ο υπουργός με το Mega. Το κανάλι είναι σε θέση να υποστηρίξει την εκκίνηση διαστημικού προγράμματος προκειμένου η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα που θα στείλει μπετονιέρα στη Σελήνη.

Tο να παρακολουθείς τηλεόραση και να στέλνεις SMS δεν είναι κακό. Αρκεί να είσαι δεκαπέντε ετών και να βλέπεις MAD. Όταν είσαι υπουργός που παρακολουθεί Mega υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης υπάρχει πρόβλημα όταν τρεις από τους πέντε σχολιαστές ενός δελτίου ειδήσεων επικαλούνται κατ' ιδίαν συνομιλίες με υπουργούς. Όλοι τους μια παρέα είναι, αυτό το ξέρουμε. Καλόν είναι όμως να διατηρούν έστω ένα στοιχειώδες τακτ.

Μα έχετε παρατηρήσει πώς καταρρέουν, διαχρονικά, τα προσχήματα; Παλαιότερα ο πολιτικός συντάκτης επικαλείτο, βρε παιδί μου, κάποιες πηγές, δεν τα έλεγε τόσο ωμά. Εν συνεχεία άρχισε να κάνει λόγο για «κύκλους προσκείμενους σε μέλη της κυβέρνησης». Αργότερα τόλμησε αναφορές σε συζητήσεις υπουργών με το περιβάλλον τους. Τώρα έχουμε έρθει στην εποχή της ανταλλαγής SMS. Είναι απολύτως βέβαιο ότι στο μέλλον θα περιγράφονται εκμυστηρεύσεις υπουργών κατά την κορύφωση προσωπικών στιγμών, συντροφιά του πολιτικού συντάκτη ή συντάκτριας. Ούτως ή άλλως δεν λέμε ότι όλη η Αθήνα είναι ένα κρεβάτι;
ΠΗΓΗ: TO ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου