Διορισμοι-Ρουσφέτια στη Βουλή με με ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και «ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΣΙΩΠΗ»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διακομματικό σκάνδαλο ρουσφετολογικών διορισμών στη Βουλή, υπό τις ευλογίες του τότε προέδρου του Σώματος κ. Δημ. Σιούφα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη δύο ημέρες... μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και ενώ η μεν Ν.Δ. είχε ήδη κάνει σημαία της την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, το δε ΠΑΣΟΚ την «αξιοκρατία» και τη «διαφάνεια».


Οπως προκύπτει από φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (387 με ημερομηνία 4-9-09), το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Σιούφα, οι τρεις νεοδημοκράτες αντιπρόεδροι της Βουλής κ. κ. Γ. Σούρλας, Ελσα Παπαδημητρίου και Αν. Νεράντζης «βόλεψαν» ως νέους μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία τους στη Βουλή, τα οποία επί της ουσίας είχαν πάψει να λειτουργούν, ισάριθμους ανθρώπους τους.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ίδιο ΦΕΚ, παρόμοιες προσλήψεις έγιναν και για την υπηρεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με βάση πρόταση την οποία τύποις είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ την ίδια ημέρα σε διορισμούς στα γραφεία τους προχώρησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κων. Μητσοτάκης και η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη.
Το εξοργιστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και μιας σειράς άλλων προσλήψεων, που, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Κ», προηγήθηκαν με τη σιωπηρή συναίνεση όλων των κομμάτων, είναι ότι οι προσληφθέντες χωρίς να έχουν εργαστεί ούτε ένα εικοσιτετράωρο, αφού αμέσως μετά η Βουλή διαλύθηκε για τις εκλογές, θα απολαμβάνουν προνόμια που ούτε να... ονειρευτεί μπορεί ο απλός εργαζόμενος:

Μέσα σε τρεις μήνες από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής και την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής θα μπορούν να μονιμοποιηθούν, εξασφαλίζοντας 16 μισθούς κατ' έτος, αλλά και ευνοϊκότατο συνταξιοδοτικό καθεστώς που εξασφαλίζει διευθυντικές συντάξεις ακόμη και στις καθαρίστριες του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 4ης Σεπτεμβρίου, οι «τυχεροί» υπάλληλοι -μια εκ των οποίων, όπως προκύπτει από το όνομα, φαίνεται πως έχει κυριολεκτικά... μπάρμπα στην Κορώνη- είναι οι εξής:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας προσλαμβάνει την κ. Μαρία Τζ., η κ. Ελσα Παπαδημητρίου την ανιψιά της Μικαέλα Π. και τον Νικόλαο Μ., ο γενικός γραμματέας της Βουλής τον Λέοντα Στ., η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, που, παρότι δεν είναι υποψήφια στις εκλογές, θα συνεχίσει να διατηρεί γραφείο στη Βουλή, τον Ιωάν. Κασ. και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. τη Δήμητρα Λ.

Οπως προαναφέρθηκε, όμως, οι σκανδαλώδεις διορισμοί της συγκεκριμένης ημέρας είχαν και «άρωμα ΠΑΣΟΚ»: Ταυτοχρόνως με τις ανωτέρω προσλήψεις, έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προσλήφθηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι Αγλαΐα Μπ., Κωνσταντίνα Καπ., Παρασκευή Χαρ. και Ευστάθιος Μπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις τρεις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου προηγήθηκαν μια σειρά άλλες προσλήψεις στο κοινοβούλιο. Και αυτό, ενώ στα υπουργικά και δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες βοούσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προέκρινε τη λύση του ανασχηματισμού, αλλά εκείνη της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, όπως και τελικά έπραξε.

Συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου προσλαμβάνεται στο γραφείο του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αν. Νεράντζη (Ν.Δ.), ο Γαβριήλ Δ.
Την επομένη, θέση στο γραφείο του κ. Κων. Μητσοτάκη καταλαμβάνει ο Εμμανουήλ Χ., στο γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο Κωνσταντίνος Κακ. και στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής κ. Δ. Στεφάνου η Ελένη Ζαμ. Τέλος, στις 3 του μήνα στο γραφείο του τέταρτου αντιπροέδρου της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικου (ΠΑΣΟΚ) προσλαμβάνεται ο Φώτιος Σμπ.

Ολα αυτά, βεβαίως, με διακομματική συναίνεση και τη συνήθη μέθοδο της «συντεχνιακής σιωπής» που χαρακτηρίζει τα κόμματα, όταν πρόκειται να προωθήσουν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις που ευνοούν τα του οίκου τους, ακόμη και σε μια περίοδο που όλοι σπεύδουν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών υποσχόμενοι αξιοκρατία, «λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος» και όλα αυτά τα μεγαλόστομα με τα οποία μας βομβαρδίζουν τις τελευταίες εβδομάδες...


Η ρύθμιση που άνοιξε την πόρτα στους ευνοούμενους των 300:

Το εύλογο για τον απλό πολίτη ερώτημα είναι πώς τα κόμματα μπορούν να προχωρούν σε ρουσφετολογικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και να επιτυγχάνουν τη μονιμοποίηση των «εκλεκτών» τους εν μια νυκτί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέσω διαδικασιών που ούτε να ονειρευτούν μπορούν οι κοινοί θνητοί.
Ολα αυτά ξεκίνησαν με μια σκανδαλώδη διάταξη, ή άλλως διακομματικό ρουσφέτι, που εξασφάλισε στους «τριακόσιους» του Κοινοβουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, τον Ιούνιο του 2008. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, που εγκρίθηκε από τη Βουλή με τη συνήθη ταχεία διαδικασία, ώστε να μη γίνει άμεσα κατανοητή από τους μη μυημένους στην αποκρυπτογράφηση του ευνοιοκρατικού της χαρακτήρα, προέβλεπε τα εξής: Οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη Βουλή κατά τον χρόνο λήξης των εργασιών της προηγούμενης Βουλής (την περίοδο 2004 - 2007), και όσοι υπηρέτησαν μέχρι το πέρας των εργασιών της Βουλής που διαλύθηκε προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου (2007 - 4 Σεπτεμβρίου 2009), ανεξάρτητα από την υπηρεσία από την οποία προέρχονται και τον χρόνο της υπηρεσίας τους στη Βουλή (σ.σ. ακόμη και... μία ημέρα, όπως είδαμε) θα μπορούν να μονιμοποιηθούν και να καταλάβουν τις 260 κενές οργανικές θέσεις στο Κοινοβούλιο, με μια απλή αίτηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Σημειώνεται, ότι μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης είχαν γίνει προσλήψεις στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή (μεταξύ των προσληφθέντων οι στενοί συνεργάτες του κ. Ιωάνν. Αγγέλου και Κ. Σταϊκούρας), του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, της γραμματέως του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα, αλλά και στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του κ. Σιούφα, οι μονιμοποιούμενοι μέσω της ρύθμισης υπάλληλοι θα φθάσουν τους 100 με 150, αλλά ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, κάτι που θα διαπιστωθεί με ακρίβεια στις αρχές του επόμενου χρόνου, όταν οι προσληφθέντες θα υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.
Πάντως, η «Κ» περιδιάβασε τα ΦΕΚ από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και άρχισε ουσιαστικά η φημολογία περί πρόωρων εκλογών, διαπιστώνοντας με έκπληξη την ευκολία με την οποία οι πολιτικοί μας ταγοί έκαναν χρήση της διάταξης Σιούφα.

Ιδού τα αποτελέσματα των προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων:
- Στις 23/3 στο γραφείο της κ. Ελσας Παπαδημητρίου (που αλλάζει συχνά συνεργάτες) ο Παναγιώτης Παπ.
- Στις 23/4 στο γραφείο του προέδρου της Βουλής η Βασιλική Π.
-Στις 22/5 απολύεται από το γραφείο του έκτου αντιπροέδρου κ. Ι. Δραγασάκη η Ελένη Π. και προσλαμβάνεται στις 13/7 ο Γεώργιος Στρ.
- Στις 9/6 προσλαμβάνεται στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη η Αικατερίνη Τ.
- Στις 10/6 τοποθετείται στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη η Καλλιόπη Τσ.
- Στις 26/6 στο γραφείο του αντιπροέδρου Γιώργου Σούρλα τοποθετείται ως μετακλητή η Γεωργία Χ.
- Στις 3/7 με αναδρομική πρόσληψη την 1η Ιουνίου στο γραφείο και πάλι του κ. Μητσοτάκη η Ευαγγελία Σ.
- Στις 18 Αυγούστου στο γραφείο του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή προσλαμβάνεται ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Μ., την ίδια ημέρα στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ο Αθανάσιος Κ. και στο γραφείο του κ. Αλαβάνου η Χαρά Π.
- Στις 26/8 διορίζεται στο γραφείο του τέταρτου αντιπροέδρου κ. Φίλιππου Πετσάλνικου η Ναούμα Μπ.
- Στις 31/8 στα γραφεία της Ν.Δ. ο Δημήτριος Λ.
- Στις 28/8 μετατάχθηκε στο ιατρείο της Βουλής η Παναγιώτα Χ., κόρη υψηλά ισταμένου διοικητικού στελέχους της Βουλής.

Παρόμοιες ρυθμίσεις-τακτοποιήσεις και μάλιστα τρεις είχαν γίνει επί θητείας Απόστολου Κακλαμάνη, με την ίδια συνωμοτικότητα προκειμένου να εξασφαλιστούν όλα τα δικά τους παιδιά, συγγενείς εν πολλοίς ή μη, από εξειδικευμένους επιστήμονες ώς απλούς βαστάζους και οδηγούς των τριακοσίων, που ανταμείφθηκαν για την αφοσίωσή τους με μία θέση στο μαγαζί-γωνία που συνεχίζει να αυξάνεται και πληθύνεται εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Γιατί απλά ουδείς θέλει να αλλάξει ένα πελατειακό καθεστώς δεκαετιών που ορίζει τους υπαλλήλους της Βουλής ως ιδιότυπα προνομιούχους να προσλαμβάνονται κατά την αναλογία της εκάστοτε δύναμης των κομμάτων και να είναι σχεδόν όλοι διαχρονικά βουλευτικά ρουσφέτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου