Μουσική πρωτιά στα 92 της

Ο Τζον Λένον δεν είχε καν γεννηθεί όταν η Βέρα Λιν τραγουδούσε για «Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα».
Και να που σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η Βέρα Λιν, η αγαπημένη τραγουδίστρια των Βρετανών στρατιωτών στον Πόλεμο, στα 92 χρόνια της γράφει ιστορία. Μουσική ιστορία, όπως συχνά συμβαίνει στα βρετανικά τσαρτς. Η Βέρα Λιν γίνεται η πιο μεγάλη σε ηλικία καλλιτέχνις που κατακτά την πρώτη θέση στον κατάλογο επιτυχιών των άλμπουμ της Βρετανίας.

Και αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς πως η Βέρα Λιν «κλέβει» την πρωτιά από τους Βeatles και τα remastered άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησαν απογειώθηκαν. Τι χρονιά δείχνει το ημερολόγιο; 2009!

Το άλμπουμ- η συλλογή «We ΄ll meet again- Τhe Very Βest Οf Vera Lynn»περιλαμβάνει 24 από τις επιτυχίες της, τραγούδια που θα θυμίζουν για πάντα στους Βρετανούς τις ημέρες του Πολέμου. Είναι η δική τους Σοφία Βέμπο. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους θαυμαστές που με ανέβασαν τόσο ψηλά» δήλωσε η Λιν. «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα και νιώθω συγκινημένη».


Η Λιν γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1917 και η τελευταία Νο1 επιτυχία της (έγραφαν οι «Τimes») ήταν το 1952, μία δεκαετία πριν οι Βeatles ηχογραφήσουν το πρώτο τους τραγούδι.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου