"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Tα "εξοπλιστικά" προγράμματα!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αν κάποιος διαβάζει τα θριαμβικά σχόλια νυν και τέως πολιτικών κομισάριων σχετικά με το Σύστημα Υγείας στην περιοχή μας σίγουρα θα αναρωτιέται αν όλοι αυτοί ζουν εδώ δίπλα μας.

Αλλά επειδή ζουν εδώ μάλλον πρέπει να ψάξουμε άλλες αιτίες πού δεν είναι βέβαια του παρόντος…..

Πάντως η αλήθεια είναι ότι χρόνια τώρα έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες σε επίπεδο εξοπλισμού που δεν ξέρει ποιος να τις χρεωθεί πρώτος.

Από την μια έχουμε την νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που τελειώνει αλλά δεν λέει να τελειώσει.

Βέβαια η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι και να τελειώσει είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» από την στιγμή που το Νοσοκομείο είναι στην ουσία κλειστό.

Τα ίδια και χειρότερα με τον αξονικό της Αμαλιάδας. Έγινε δωρεά, εγκαταστάθηκε με όλα τα απαραίτητα ταρατατζούμ, έγιναν τα εγκαίνια με την πρέπουσα επισημότητα και από τότε ψάχνουμε να  δούμε τι θα τον κάνουμε ……

Ατυχώς δεν μπορεί να έχει ρόλο σε ένα Νοσοκομείο που δεν έχει γιατρούς.

Προς το παρόν περιμένουμε και ο θεός είναι μεγάλος.

Τελευταία μας προέκυψε και  το θέμα του Μαγνητικού Τομογράφου στον Πύργο.

Την ώρα που δεν υπάρχουν καν γιατροί για τις εφημερίες και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες κάποιοι εννοούν να θριαμβολογούν ότι το Νοσοκομείο θα έχει πλέον ΚΑΙ Μαγνητικό Τομογράφο….

Άντε και εις ανώτερα ….

Καλό είναι να γίνει μια προσπάθεια να φέρουν στο Νοσοκομείο του  Πύργο και μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας

Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν καρδιοχειρουργοί.

Έτσι και έτσι όλα μα όλα υπηρετούν την επικοινωνία και από την στιγμή που πάντα έχουμε μπροστά μας εκλογές όλα αυτά θα μεταφραστούν σε ψηφαλάκια . 

Για την ζωή μας...

 

 είναι πλέον δεδομένο ότι δεν ασχολείται κανείς ….

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: