"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικα ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Οδηγίες προς τα ΕΠΟΜΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ληστείας , ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΑΣ που ψηφίζετε Κούληδες , ΑλέΚσηδες και λοιπούς πολιτικούς τενεκέδες να σας προστατεύσουν...

Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

Το δίδαγμα που προκύπτει από το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπως αυτό εκφράζεται από τους ομιλούντες στα παράθυρα της Ελληνικής τηλεόρασης, είναι "κάντε ακριβώς αυτό που θα σας πουν οι ληστές, μην αντιδράτε".

 

Πρόκειται δλδ για την ολοκληρωτική δικαίωση της θέσης του κ. Τόσκα, με ταυτόχρονη επέκταση της, αφού ο κ. Τόσκας μας είπε "απλώς κάντε ότι κοιμάστε", με την έννοια της παθητικής στάσης, ενώ πλέον η νέα οδηγία είναι να ενεργήσουμε συνεργαζόμενοι με το ληστή, να τον βοηθήσουμε.

Δεν ξέρω αν κατάλαβαν όλοι αυτοί οι σύμβουλοι των παραθύρων, ότι ο τραγικός σύζυγος/πατέρας έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ακριβώς αυτό: Συνεργάστηκε απολύτως με τους ληστές. Καθοδήγησε τους ληστές να βρουν το μέρος όπου είχε κρυμμένο ένα χρηματικό ποσό. Πιθανόν οι ληστές με αυτό το τρόπο να σκέφθηκαν ότι το ποσό αυτό που τόσο εύκολα και συνεργάσιμα τους παραχωρεί το θύμα τους είναι το "τυράκι" για να το πάρουν και να φύγουν, έτσι ώστε να μείνει προστατευμένο κάπου αλλού στο σπίτι ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό. Οπότε συνέχισαν...

Καλώ τους "παραθυρούντες" λοιπόν να ξανασκεφθούν το θέμα αυτό και να μας δώσουν νέες οδηγίες. Οφείλουμε να γνωρίζουμε καλύτερα το ληστή μας και τον τρόπο που θα εκλάβει τη συνεργασία μας. Μην αφήσουμε τον άνθρωπο να αγχώνεται, να αγωνιά και μας σκοτώσει, διότι πάλι θα φταίμε εμείς καθώς θα έχουμε συνεργαστεί μαζί του υπερβολικά.

Αν ήμουν ληστής θα έβρισκα αυτή τη συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα. Οι οδηγίες αυτές θα με βοηθούσαν στη δουλειά μου.  

Μπήκα στο σπίτι σου;  

Σε έχω. Και ότι και να συμβεί ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ αγαπητό θύμα. 

Δεν αρκεί απλώς να συνεργαστείς μαζί μου. Πρέπει να προσέξεις και τον τρόπο, να με ψυχολογήσεις, να με αναλύσεις ορθά.

- Μην αντιστέκεσαι γιατί με εξοργίζεις και θα σου κάνω κακό.

- Μη συνεργάζεσαι υπερβολικά γιατί μου δημιουργείς υποψίες και έτσι πάλι με εξοργίζεις και πάλι θα σου κάνω κακό.

- Πρέπει να εκπαιδευθείς αγαπητό θύμα.

- Οφείλεις να μάθεις πως να κάθεσαι να σε κλέβω σώστα και αναίμακτα.
Θα σε βοηθήσουν οι ειδικοί στα κανάλια.

 

Και μην ξεχνάς πως...

 

 (αν με πιάσουν) ότι και να κάνω σε λίγα χρονάκια θα είμαι ΠΑΛΙ ΕΞΩ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: