"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Στην κοσμάρα τους...

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Ο ΣΥΝ του Αλέξη Τσίπρα (δηλαδή, η παρέα του, έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα...) δεν κατάλαβε τίποτε από τους τρεις νεκρούς της Marfin. 

 Με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικών ελευθεριών». Αιτία είναι ότι καταργήθηκε από τον αντιτρομοκρατικό νόμο η εξαίρεση της παραγράφου 8 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικος. Κατόπιν τούτου, όπως διαπιστώνεται στην ανακοίνωση, δίνεται η δυνατότητα στις διωκτικές αρχές «να μπορούν αυθαίρετα να χαρακτηρίσουν “τρομοκρατική δράση” τις ενέργειες μιας οργανωμένης ομάδας διαδηλωτών», όχι μόνον για κακουργήματα, αλλά ακόμη και για πλημμελήματα (π.χ., διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών).

Αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει αυτό, αγαπητοί αναγνώστες; Η νέα τάξη περιστέλλει την στοιχειώδη συνταγματική ελευθερία να μπορείς, εφ’ όσον επικαλείσαι πολιτικούς σκοπούς, να κάψεις ένα μαγαζί, να λεηλατήσεις το εμπόρευμα και να πλακώσεις στο ξύλο τον καταστηματάρχη αν τολμήσει να βγάλει τσιμουδιά! Μα πού οδεύομεν ως κοινωνία;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα μπερδεύεις τα πράγματα. Υποθέτω ότι ο Τσίπρας είπε πως με τέτοιο νόμο ούτε διαδήλωση δεν θα μπορείς να κάνεις. Εσύ γράφεις πιο πάνω ότι θα σε θεωρούν τρομοκράτη για παρακώλυση συγκοινωνιών. Έχεις δει καμμιά διαδήλωση να μην παρακωλύει έστω και λίγο τις συγκοινωνίες; Αυτό υποστηρίζεις τελικά ευθυγραμιζόμενος με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση να απαγορευτούν εντελώς οι απεργίες. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί.