"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Καταγγελία Αναγνώστη


Για δέκα περίπου χρόνια η Πυροσβεστική νοίκιαζε τα ελικόπτερα πυρόσβεσης ERICKSON S-64 σε τιμές τετραπλάσιες και πενταπλάσιες από ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Δασών. Η διαφορά στην τιμή βέβαια δεν ήταν λόγω διαφοράς στο κλίμα, αλλά για τους γνωστούς λόγους που έφεραν την Ελλάδα εδώ που είναι. 

Σύμφωνα με τον τύπο το σκάνδαλο αυτό αγγίζει σε μέγεθος το σκάνδαλο SIEMENS - σχεδόν 100 εκατομμύρια παραπάνω τσέπωσε η γνωστή εταιρεία με τους πολιτικούς φίλους της (συνήθως Ηπειρώτες), αλλά και τα τρωκτικά της Πυροσβεστικής. 

Όμως φέτος ήρθε ο Βούγιας και τους πήρε την μπουκιά από το στόμα. Κατάργησε την σύμβαση που σημειωτέον ο Μαρκογιαννάκης το 2008 είχε αυξήσει κατά 50 (ναι, πενήντα) τοις εκατό, και έκανε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς της ERICKSON   γλυτώνοντας για τον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 6 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο.

Αφού καταλάγιασε ο κουρνιαχτός και η υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος και υπερχρεώσεων πάει για αρχείο, (η εισαγγελέας στην οποία έστειλε την υπόθεση ο Βούγιας ακόμη περιμένει τον φάκελο από την Πυροσβεστική), τα πυροσβεστικά τρωκτικά αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την γνωστή εταιρεία με άλλο τρόπο. Αφού περίμεναν δύο-τρία χρόνια με τα ιδιόκτητά τους ελικόπτερα να ρημάζουν και αφού κατάφεραν να πετάξουν έξω για ασήμαντες αφορμές τις μεγάλες εταιρείες συντήρησης, έδωσαν την δουλειά στην γνωστή εταιρεία με τίμημα 2.700.000 Ευρώ το χρόνο για να ζήσουν οι άνθρωποι, παρότι οι άλλες εταιρείες ήταν καλύτερες και φθηνότερες.

Όμως, η γνωστή εταιρεία δεν μπορούσε να βγάλει την δουλειά, δεν είχε κόσμο, εργαλεία, βιβλία, άδειες κ.λ.π. Έτσι τα πυροσβεστικά τρωκτικά ανέλαβαν και πάλι δουλειά. 

Από το να βάζουν πυροσβέστες να πλένουν και να τρίβουν τα ελικόπτερα, (οι είλωτες με αμοιβή δωρεάν μεσημεριανό στην Πάχη), έως να πλαστογραφούν πρωτόκολλα και να αγοράζει η ίδια η Πυροσβεστική εργαλεία και όργανα και να τα δίνει στην γνωστή εταιρεία, για να κάνουν την «δουλειά» οι συνταξιούχοι (αδήλωτοι στο ΙΚΑ) της παλαιάς «Ολυμπιακής».

Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και έντιμοι Αξιωματικοί αρνήθηκαν να υπογράφουν πιστοποιητικά μαϊμού και να καλύπτουν τις παρανομίες. Τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. Μόλις ο αρχηγός έμαθε ότι πυροσβέστες λειτουργούν νόμιμα και προσπαθούν να υπερασπισθούν τους φόρους του Έλληνα πολίτη, τους αντάμειψε γενναιόδωρα. Με το φόβο και μόνο ότι η γνωστή εταιρεία μπορεί να πάθει κανένα κακό και να κηρυχτεί έκπτωτη, μετέθεσε τους πιλότους πυροσβέστες σε πυροσβεστικούς σταθμούς να ανοίγουν ασανσέρ και κράτησε μόνο δύο-τρείς δικούς του, ελεγχόμενους και καλοταϊσμένους (ο τζίρος στα ταβερνάκια της Πάχης έχει ανέβει κατακόρυφα), αλλά και ασφαλώς μεταφερόμενους καθώς ο ένας μόλις ανανέωσε το με τους μισθούς πείνας της Πυροσβεστικής αγορασμένο «παπί» με μία μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, ο άλλος παζαρεύει BMW, ενώ ο τρίτος μας ενημερώνει από το facebook ότι είναι σε ετοιμότητα 20 λεπτών στα ελικόπτερα που είναι καθηλωμένα στο έδαφος.

Τέλος επειδή και ο αρχιπιλότος του αρχηγού έκανε μυστήριες ερωτήσεις για την νομιμότητα της γνωστής εταιρείας, πήρε και αυτός πόδι για να φυλάει ρουχισμό σε αποθήκες στην Μάνδρα!

Έπονται συνέχειες…………..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1. Για τα ΤΡΩΚΤΙΚΆ έχουν τοποθετηθεί "Φάκες" με μεγάλης αξίας Κεφαλοτύρι προκειμένου να τσιμπήσουν.
2. Το πλύσιμο και τρίψιμο των ελικοπτέρων προβλέπεται προκειμένου για την καλή ψυχική και σωματική υγεία (των Ελικοπτέρων εννοείται). Το επόμενο στάδιο προβλέπει και SPA.
3. Οι 2-3 δικοί του θα γίνουν 4-5-6-7-8-9-10-κλπ κλπ, ύστερα απο την τοποθέτηση του αναβαθμισμένου Chip "Control Behaviour V2.26" καθώς το υπάρχον τοποθετημένο στην έκδοση V2.14 παρουσιάζει ατέλειες και χρειάζεται πολλές φορές Restart.
4. Δυστυχώς η κλήρωση περιελάμβανε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα και ένα παζάρι για BMW και τίποτε άλλο και έτσι ο άτυχος είναι στην γραμμή εκκίνησης (ετοιμότητα) με τα πόδια δυστυχώς.
5. Οι "Μυστήριες Ερωτήσεις" του Αρχιπιλότου έχουν σταλεί στην διάσημη εκπομπή "Δεν σε βλέπω κόσμε, άυλε κόσμε, τέλοσπάντων κάπως έτσι" ξέρετε εσείς που ασχολείστε με τα μυστήρια και λίαν συντόμως θα διαλευκανθούν οι "Μυστήριες Ερωτήσεις". Αν παρόλα αυτά δεν επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχει και η δυνατότητα να αποσταλούν (πάντα μιλάμε για τις "Μυστήριες Ερωτήσεις") και στον διάσημο Ουφολόγο Ιπταμενοδισκάκη Παντελή εκ του Σειρίου.