"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Χρυσόψαρα.....

Του ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΑ

Αχ.... Τί λυπημένος που είναι ο Γιωρίκας που κόβει συντάξεις! Ο κακομοίρης ο Παπακωνσταντίνου έχει πέσει στα Valium που έχει αυξήσει τον Φ.Π.Α 4 μονάδες! Τα φουκαριάρικα τα παιδιά μας, τα υπουργόπουλα και τα πρωθυπουργόπουλα, τα κορόιδεψε η κακή τρόικα και μας αλλάζουν τα φώτα. Δέν ήθελαν, να μας επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Παρότι όμως δέ θέλουν να μας τα επιβάλλουν, το κάνουν, και μάλιστα υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα αυτης της πολιτικής. Υποστηρίζουν οτι με την αύξηση του Φ.Π.Α θα μπούν Χ ποσά στα ταμεία, με το ανοιγμα των επαγγελμάτων θα μπούν Ψ ποσά και με το ψαλίδισμα των συντάξεων και των μισθών άλλα τόσα.

Αν βλέπαμε DVD τώρα θα σας έλεγα να πατήσουμε το PAUSE, για να σας ρωτήσω το εξής: Μας δουλεύουν;

Πρέπει να αποφασίσουμε απο κοινού ποιό απ'τα δύο πρόσωπα του ΠΑ.ΣΟ.Κ μας λέει ψέμματα.Αν μας λέει το προεκλογικό ΠΑ.ΣΟ.Κ ή το κυβερνητικό. Πάντως το μέν με το δέ δέν έχει καμία σχέση.

Το γιατί δικαιολογείται σε μερικά πολύ συγκεκριμένα σημεία. Δε θα σταθώ σε προεκλογικές εξαγγελίες. Θα δώσω βάση αποκλειστικά σε πολιτικές θέσεις που εκφράστηκαν προεκλογικά.
Όταν ρωτήθηκε ο Γ. Παπανδρέου πώς θα αντιμετωπίσει την ,τότε νομιζόμενη ώς κακή, κατάσταση της οικονομίας, είχε πεί ορισμένα πράγματα.
Για να αποφύγει οποιαδήποτε ταύτιση με τη γραμμή πλεύσης του Καραμανλή( που αφού μας γ...ε ,ήθελε να μας πεί πώς να ξαναγίνουμε παρθένες), είπε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το πώς διορθώνεται μια κακή οικονομική κατάσταση:

1. Υποστήριξε οτι το πάγωμα των μισθών, είναι μια πολιτική τόσο θνησιγενής και με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα,όσο και αναποτελεσματική αφού τα χρήματα που κόβεις απο έναν μισθωτό, τα χάνεις εις διπλούν, γιατί δέν κινείται η αγορά, και δέν τα παίρνεις απ'το εμπόριο. Ας σημειωθεί πως αυτά τα είπε για το πάγωμα και όχι για τη μείωση μισθών και συντάξεων. Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία, οι μειώσεις γίνονται και σε ονομαστικές τιμες(π.χ έπαιρνες 600 θα παίρνεις 500) και όχι μόνο σε πραγματικές( παίρνεις τα ίδια απλώς ανεβαίνει το κόστος ζωής),γεγονός που φανερώνει μια βίαιη επιδρομή στα μεσσαία και χαμηλά στρώματα. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ίδια ομιλία υποστήριξε οτι είναι αισχρό και αναποτελεσματικό να αποδυναμώνεις οικονομικά τους μικρομεσσαίους,γιατί έτσι παγώνεις το εμπόριο,το χρήμα παύει να κινείται,και έτσι παγώνει και η ανάπτυξη. 
Τότε υποστήριξε ένα μοντέλο στο οποίο δίνοντας ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα ,μέσω αυξήσεων στους μισθωτούς, ενισχύεις την αγοραστική τους δύναμη, τους δίνεις την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα στο εμπόριο, η αγορά κινείται, το χρήμα κινείται και έχεις ανάπτυξη. Απλό, λογικό, σοσιαλιστικό. 

Αν μπείτε στη διαδικασία να διαπιστώσετε τί ξέχασε μέσα σε λιγότερο απο ένα χρόνο, τότε θα καταλήξετε στο συμπέρασμα πώς ο πρωθυπουργός μας είναι χρυσόψαρο. Αυτός που κατηγόρησε αυτήν την πολιτική ώς αναποτελεσματική, αντίθετη προς την ανάπτυξη,και την ηθική, και ώς ληξιπρόθεσμη, μνημονίου γάρ την εφαρμόζει. Κι εδώ μπαίνει το εξής ερώτημα: Αξίζει για να επιβραδύνεις την πτώχευση, να εφαρμόσεις μια θνησιγενή πολιτική που είναι επιβλαβής για τη χώρα; Γιατί άν έχετε την ψευδαίσθηση οτι θα την γλιτώσουμε, τα λέμε το 2013. Προφανώς δέν τους αφορά οτι έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της νέας γενιάς για επόμενα 50 χρόνια όπως εύστοχα παρατήρησε η Λιάνα Κανέλλη.

2. Υποστήριξε ότι η αύξηση του Φ.Π.Α έχει και αυτή πολύ βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, και πώς και αυτή είναι άδικη και πλήττει πολύ σοβαρά το εμπόριο." Ώς κυβέρνηση δέ θα αυξήσουμε το Φ.Π.Α. Κι όλη αυτή η γκρίνια ήταν για την αύξηση απο 18 σε 19%(για 1%), και βέβαια ορθώς φώναζε τότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ οτι δέν πρέπει να αυξηθεί το ΦΠΑ για κανένα λόγο.   Συγκεκριμένα επι λέξη είχε πεί πώς:
Ώς κυβέρνηση το πήρε απ'το 19 και το εκτόξευσε στο 23, και πολλές επιχειρήσεις που φορολογούνταν με μικρότερο ποσοστό Φ.Π.Α τις εντάσσει κι αυτές στο 23%. 
Χρυσόψαρο και εδώ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και δέν θα είχα καμία αντίρηση αν μας έκαναν ότι μας κάνουν,και είχαν πάρει απ'το λαό ανάλογη λαϊκή εντολή. Όμως η λαϊκή εντολή βάση της οποίας κυβερνά ο κ. Παπανδρέου είναι πολιτικά και ηθικά άκυρη. Γιατί η εντολή ήθελε μιά κυβέρνηση που θα δώσει λεφτά στους μισθωτούς,για να κινήσει την αγορά και να προωθήσει την ανάπτυξη και μέσω αυτής να μπούν τα διπλάσια χρήματα στα δημόσια ταμεία. Η εντολή ήθελε μια κυβέρνηση που θα σεβόταν τον εργαζόμενο, στο παρόν του και στο μέλλον του. Η πράξη όμως έφερε ένα κυβερνητικό ΠΑ.ΣΟ.Κ να διαλύει τα απομεινάρια αξιοπρέπειας της μικρομεσσαίας τάξης,να τροποποιεί το ασφαλιστικό,το εργασιακό με τρόπο αντιλαικό και να εξανεμίζει τις ελπίδες του λαου για αναδιανομή του πλούτου. Άν θέλει να συνεχίσει να κυβερνά νόμιμα, χρειάζεται νέα λαική εντολή όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο Χ. Καστανίδης.

Ο λόγος που έγινε η παραπάνω ρητορική είναι γιατί ο λαός βλέπει μιά κυβέρνηση που άλλα έλεγε ΠΟΛΙΤΙΚΑ πρίν εκλεγεί και άλλα εφαρμόζει αφού εξελέγη. 
 Το πρωτοφανές έγκειται αποκλειστικά ότι εφαρμόζει μέτρα τα οποία καταδίκασε ώς αντιπολίτευση,κι όχι στο ότι δέν εκπληρώθηκε κάποια υπόσχεση. 
Το πρωτοφανές έγκειται στο μέγεθος της επίθεσης στην τσέπη του ελληνικού λαού. Το απιστευτό παρατηρείται στην άνευ προηγουμένου αποστέρηση όποιων απολιφαδιών αξιοπρέπειας είχαν απομείνει στους μικρομεσσαίους. Το εξοργιστικό δικαιολογείται στην ψευτιά,στην ανηθικότητα και την ανακολουθία αυτών των πολιτικών προσώπων.

Με την πολιτική που ακολουθούν θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε μια βίαιη πτώση,γιατί ο κόσμος πίστεψε ,μετά απο καιρό,οτι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα,και η ιστορία δείχνει οτι το πιό άγριο τέλος το είχαν αυτοί που ανέβηκαν με μεγάλες προσδοκίες.
Αυτά για να μήν μας περνάτε για ...χρυσόψαρα.
Θυμόμαστε καλά,πολύ καλά, τί μας λέγατε και τι κάνατε.
Αρχίστε και 'σεις να θυμάστε γιατί σας ψηφίσαμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Γ. Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!