"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Δρ. Μπαρουφάκης!



(...) Μια  συγκλονιστική είδηση θέλει τον Δρα Μπαρουφάκη να γράφει στα τέτοια του τις απαγορεύσεις και να μεταβαίνει στην έπαυλή του στην Αίγινα, προκειμένου να περάσει μια ήσυχη κατανυκτική Μεγάλη Εβδομάδα μαζί με τη συμβία του.


Πώς να κάτσει ο μπον βιβέρ αυτός κλεισμένος σε διαμέρισμα χωρίς πισίνα, άσχετα με την καταπληκτική βεράντα και θέα που διαθέτει;


Πόσα ψάρια να ψήσει στη βεράντα;


Πόσα κρασιά να πιεί;


Πόσους ρεπόρτερ από ξένα ΜΜΕ να προσκαλέσει για να δημοσιεύσουν τον λιτό κι απέριττο του βίο;


Έτσι λοιπόν ο δόκτορας αποφάσισε να πάει στην Αίγινα, εκεί που παραθερίζει και ο πρώην σύντροφος Μπάρμπα Αλέκος ο Φραπεδιάρης, κι εκεί που κρύβονταν κάποτε ο Κουφοντίνας.


Έλα όμως που κάποιοι Λιμενικοί πήγαν να του κάνουν έλεγχο για το αν διαθέτει βεβαίωση άσκοπης μετακίνησης… Αγνοώντας ότι των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας εξαιρούνται οι ένστολοι, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, το νοσηλευτικό προσωπικό, τα κυβερνητικά στελέχη, και οι … βουλευτές.


Βέβαια, όλοι αυτοί εξαιρούνται μόνο εφόσον μετακινούνται προκειμένου να εκτελέσουν  τα όποια καθήκοντά τους.


Οπότε και ρωτάνε κάποιοι κακότροποι: «ποια καθήκοντα θα εκτελούσε στην Αίγινα ο Γιάνης»;


Συγνώμη, λογαριασμό θα σας δώσει; Κοτζάμ αρχηγός κόμματος με κοινοβουλευτική παρουσία… έχει καθήκοντα παντού. Καθ’ άπασαν την επικράτειαν.


Εδώ πήραν βαρβάτη κρατική επιδότηση η ζουρλή και ο Σταύρος, που δεν είναι καν στη βουλή, και σεις ρωτάτε γιατί και πως ο φαλακρός αετός πηγαίνει όπου θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό;


Κεχαγιά στα τέτοια τους σας έβαλε;


Έτσι λοιπόν οι θρασύτατοι Λιμενικοί πήραν το μάθημά τους, άκουσαν τα εξ αμάξης από τον πρώην (σχεδόν) σωτήρα μας (δεν τον άφησαν τα συμφέροντα να μας σώσει), και ξαναμπήκαν στα λαγούμια τους.  

Και όπως όλοι ξέρετε, ο Γιάνης, που δεν γονάτισε στα βασανιστήρια των εσατζήδων της χούντας, θα γονατίσει στα τσιράκια του Νικ Χάρντ;


Εξάλλου, όπως τόνισε ο ίδιος στο ραδιόφωνο, πνιγμένος από το δίκιο του, «5 χρόνια τώρα ζω μια διαστρέβλωση και μια δαιμονοποίηση,  που αν κάθομαι και απαντάω σε κάθε ανοησία δεν θα επιβιώσω… αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν 150 ευρώ. Αν θέλουν να βάλουν πρόστιμο σε βουλευτή για κοινοβουλευτικά του καθήκοντα θα αποδυναμώσουν τη δυναμική της έννοιας του προστίμου».


Πόσο δίκιο έχει;


Και πολύ κακώς το κόμμα του εξέδωσε ανακοίνωση για το όλο ζήτημα. Άνθρωποι σαν τον Γιάνη, πολιτικοί τέτοιου βεληνεκούς δεν χρειάζεται να δίνουν εξηγήσεις στον κάθε μικροπρεπή συκοφάντη.


Και τι λέει η ανακοίνωση;  


Λέει μεταξύ άλλων:


Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού…


Όπα! Τι έχουμε εδώ;


Ο κ. Μπαρουφάκης ήταν σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι του στην Αίγινα!


Πόσο μπροστά πΧια αυτός ο άνθρωπος, αφού τα μέτρα απαγόρευσης άρχισαν να ισχύουν στις 22 ή 23 Μαρτίου, αν δεν κάνω λάθος.


Ιδού λοιπόν πως οι πρόστυχες συκοφαντίες, και οι φθηνές σκευωρίες, που έχουν στόχο να πλήξουν τον πολιτικό Μπαρουφάκη πέφτουν στο κενό.


Όχι μόνο τηρεί τα μέτρα, πριν αυτά παρθούν, αλλά διακινδύνευσε την υγεία του για να μεταβεί στη βουλή, εν μέσω πανδημίας, για μιλήσει στην Ολομέλεια της βουλής, για να ξεδιπλώσει το όραμά του για μια λεύτερη Ελλάδα με δραχμή, ή μπιτ κόιν, ή … φασόλια (ποιος ξέρει;) και για να κάνει έναν σημαντικό διάλογο με τον νυν υπουργό Οικονομικών, εκείνον που όταν ο Γιάνης ήταν στα ντουζένια του, ούτε τον καφέ του δεν θα του άφηνε να του κουβαλήσει… να τα λέμε αυτά. Δεν είμαστε δα όλοι ίσοι κι όμοιοι…


Και βγήκαν τώρα όλοι οι ανεπρόκοποι νάνοι να τον κατηγορήσουν.


Ποιον; Το γκουρού της οικονομίας, τον δάσκαλο… τον άνθρωπο… που κάποτε τον έβλεπαν ο Ντάισελμπλουμ και ο άλλος ο σακάτης, και βαρούσαν προσοχές.


Που έβγαινε για ποτό, και η μισή Ελλάδα τον κυνηγούσε για μια σέλφι κι ένα αυτόγραφο…


Αλλά τέτοιοι είμαστε… εξ υπ’ ανέκαθεν.


Εξοντώσαμε τον Σωκράτη, φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη, δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια, στείλαμε στην αντιπολίτευση τον Πάντζα… τον Μπαρουφάκη θα σεβόμασταν;


Ντροπή μας… τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: