"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Δεν προσφέρουν τίποτε σε κανέναν, απλώς δεν το έχουν καταλάβει ακόμη!

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Την παρατηρώ τον τελευταίο καιρό και διαπιστώνω ότι της συμβαίνουν δύο πράγματα


Το ένα είναι ότι η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά κερδίζει βάρος (όχι με την πολιτική έννοια, αλίμονο) και μάλιστα με ρυθμό μισού κιλού την εβδομάδα. 


Το δεύτερο είναι ότι όσο διογκώνεται η Φώφη τόσο περισσότερο την καταπίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Θέλω να πω ότι όσο η πρόεδρος επιτίθεται από τα αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνει είναι να τον ενισχύει και να αποδυναμώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – ή, αν προτιμάτε, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, με τον τόνο στη λήγουσα. Το κάνει πια σε βαθμό νεύρωσης, εκτιθέμενη μάλιστα, όπως σε πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον αναφέρει, για πλαστή αριστερή ταυτότητα, λόγω ζήλιας επειδή οι Συριζαίοι έγιναν δεκτοί ως παρατηρητές.


Η Φώφη, είναι γνωστό, έχει περιορισμένη θέαση και μηχανιστική αντίληψη του παιχνιδιού. Νομίζει λοιπόν ότι ένα σόου οξύτητας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα προερχόμενο από αριστερά, θα φέρει πίσω στο αληθινό ΠΑΣΟΚ τους παλιούς ψηφοφόρους που είχαν μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τον εγκαταλείπουν. Πέραν αυτού, η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τ’ αριστερά είναι και μια άμυνα της Φώφης έναντι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των παπανδρεϊκών (Γιώργος, Ρέππας, Σαχινίδης κ.ά.), οι οποίοι ουσιαστικά πιέζουν υπέρ της συνεργασίας και αναπόφευκτα της συγχώνευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν, όμως, μηχανιστικοί αυτοματισμοί στην πολιτική συμπεριφορά των ψηφοφόρων ή, τέλος πάντων, δεν κυριαρχούν αυτοί. 


Κατ’ αρχάς, δεν είναι πειστική η φωνή της Φώφης όταν ακούγεται από τ’ αριστερά. Δεν προέκυψε στην πολιτική από παρθενογένεση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, ούτε είναι η Ιωάννα της Λωρραίνης. Ηταν ανελλιπώς υπουργός στις κυβερνήσεις από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 – αναπληρώτρια πάντα και μία φορά υφυπουργός.  


Της αρκούσε μια διακοσμητική θέση για να σιωπά;  


Προφανώς. Είναι αστείο λοιπόν και να συζητούμε την αυθεντικότητα της αριστερής κριτικής όταν εκφέρεται από τη συγκεκριμένη πολιτικό.  


Αυτό που πετυχαίνει είναι να ενισχύει την εικόνα της γνησιότητας του ΣΥΡΙΖΑ.  


Ποιο ΚΙΝΑΛ και πράσινα άλογα;  


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και κυβερνά! Προστατεύει, συντηρεί και επεκτείνει τον δημόσιο τομέα όσο μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (από τις γυναίκες-έκπληξη του Γιώργου) είναι η αρμόδια υπουργός.


Για να αλλάξει η Ελλάδα που ξέρουμε, πρέπει να ηττηθούν οι ιδέες της Αριστεράς στο πεδίο της πραγματικότητας. Πρέπει, δηλαδή, ο κόσμος, εμείς να καταλάβουμε ότι ανάπτυξη και άνοδος του βιοτικού επιπέδου δεν γίνεται με τις ιδέες της Αριστεράς. Μάταιο να συζητούμε οτιδήποτε άλλο.  


Το χρέος της αντιπολίτευσης είναι ακριβώς να προκαλέσει την ήττα αυτών των ιδεών. 


Με επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τ’ αριστερά οι ιδέες αυτές ...


 ενισχύονται


Να γιατί το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν έχει στην πραγματικότητα λόγο ύπαρξης. Δεν προσφέρει τίποτε σε κανέναν, εκτός από τα στελέχη του. Είναι φυσικό παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ – απλώς δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: