"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΟΛΑΓΝΕΙΑ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Ευρωπαϊκή Ενωση κατά Ορμπαν

Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle


Είναι πράγματι φαιδρό να βάζεις έναν ευρωβουλευτή των Πρασίνων, οι οποίοι, ως γνωστόν, ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, να συντάσσει έκθεση για μια δεξιά κυβέρνηση


Είναι ακόμη πιο φαιδρό να χρησιμοποιείς αυτή την έκθεση για να επιβάλλεις κυρώσεις σε μια χώρα, προφασιζόμενος αυτά τα νεφελώδη περί «καταπάτησης του κράτους κικαίου». 


Αυτό έκανε η παντελώς παράλογη πλέον Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία τα έβαλε με την πολιτική του Ορμπαν στο Μεταναστευτικό και θεώρησε πως ένας ευρωβουλευτής αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων θα συντάξει μια αντικειμενική έκθεση για μια δεξιά κυβέρνηση. 



Αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ενωση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, με τη λογική, με τους λαούς, με ό,τι ήταν, είναι και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι η Ευρώπη.

 
Σε μια εποχή που η Ευρώπη ισλαμοποιείται, που ολόκληρες περιοχές σε οργανωμένα κράτη δεν ελέγχονται, που πιστοί συγκεκριμένης θρησκείας επιτίθενται με χατζάρες κατά Ευρωπαίων καθημερινά μέσα στις πόλεις, κάποιοι εξακολουθούν να αναμασούν τα παραμύθια περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου. Και μάλιστα να κουνάνε το δάχτυλο στον Ορμπάν, επειδή στην Ουγγαρία δεν φοβάσαι μη βρεθείς μαχαιρωμένος-η, ούτε βιασμένος-η ούτε φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μήπως και είσαι το θύμα κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης με θρησκευτικά κίνητρα. Σε αυτό το κράτος, λοιπόν, όπου κυκλοφορείς ασφαλής, γιατί ο Ορμπαν έχει φροντίσει για τους πολίτες του, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβονται το κράτος δικαίου.

 
Αντιθέτως, στις χώρες με πολιτικούς - ανδρείκελα, όπου οι πολίτες δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς ή θα τους σφάξει κανένας στον δρόμο ή θα τους βιάσει, στις χώρες όπου ο κόσμος έχει ξεχάσει πώς είναι να ζεις κανονικά, κοινώς σε χώρες όπου οι πολίτες στερούνται πολύ βασικά τους δικαιώματα, σε αυτές τις χώρες για την Ευρωπαϊκή Ενωση υπάρχει σεβασμός στο κράτος δικαίου.

 
Το κράτος δικαίου, λοιπόν, σύμφωνα με όλους αυτούς τους ισλαμολάγνους, είναι...

 μια κατάσταση ζούγκλας, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει πολύ μικρή αξία


 Σύμφωνα με τις «σπουδαίες» θεωρίες τους, πρέπει να το σεβόμαστε, να σεβόμαστε δηλαδή τη ζούγκλα. 


Σύμφωνα με αυτούς τους φαιδρούς και επικίνδυνους τύπους, όποιος δεν θέλει το κράτος του να είναι ζούγκλα πρέπει να τιμωρείται. Και, μάλιστα, βάσει των «αντικειμενικών» εκθέσεων που συντάσσουν πολιτικοί του αντίπαλοι.

 
Με αυτές τις θέσεις, που παραβιάζουν κάθε λογική και αποτελούν την ταφόπλακα της Ευρώπης, έσπευσε να ταυτιστεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται και στον ίδιο πολιτικό συνασπισμό με τον Ορμπαν. Βρες το λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: