"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Τι ντύθηκε ο Καραμέρος; (Από τα τζάκετ του Καραμανλή στη νιτσεράδα του Καραμέρου λίγες κάλπες δρόμος...)



Το κακό ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007. Οταν κάποιος φόρεσε στον Κώστα Καραμανλή ένα μπουφάν εκστρατείας για να δείχνει επιχειρησιακός με τις μεγάλες πυρκαγιές. Μολονότι το επιχειρησιακός και Κώστας Καραμανλής στην ίδια φράση προκαλούσε τότε γέλια, το κακό είχε γίνει: η (γελοία) εικόνα είχε νικήσει, το φαίνεσθαι είχε επικρατήσει επί του είναι, ο επιχειρησιακός Πρωθυπουργός μοίραζε τριχίλιαρα και 63 νεκροί θάφτηκαν κάτω απο θεωρίες συνωμοσίας ότι όλα ήταν διαβολικό σχέδιο για να τον φάνε.


Από εκεί και πέρα όλα είναι εικόνα. Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει καταλάβει πρώτος και έχει τον πιστό του Μπονέτι να τον φωτογραφίζει χαμογελαστό όταν τον αγκαλιάζουν γριούλες στην Ξάνθη και συνοφρυωμένο όταν πηγαίνει στην Εθνική Οδό να δει τους πυροσβέστες -αλλά όχι γριούλες- για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Το έχει καταλάβει με τον τρόπο του και ο Πάνος Καμμένος που κάθε λίγο και λιγάκι φοράει μια στολή ΛΟΚατζήδων για να δείχνει Ράμπο, ασχέτως αν επί των ημερών του μια φρεγάτα κόλλησε σε ξέρα και οι Ρουβίκωνες κάνουν βόλτα στο υπουργείο Αμυνας.


Το ίδιο και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου: το καλοκαίρι στον Κάλαμο είχε βγει με τα μαγουλάκια μέσα στην κάπνα. Τώρα εμφανίστηκε με ένα συντηρητικό σύνολο και γυαλιά οράσεως, προβάλλοντας την εικόνα της βαρυπενθούσας πολιτικού. Κανείς δεν θυμήθηκε ότι αφού οι Αριστεροί μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια από τους Δεξιούς, λογικά πρέπει να υπάρχει και κάποια τέτοια αναλογία με τους πνιγμένους, όμως όλοι στάθηκαν στον κλειστό γιακά και τα γυαλιά της Περιφερειάρχου.


Εκείνος όμως που το απογείωσε ήταν ο πιστός της αντιπεριφερειάρχης, ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εμφανίστηκε στον Αυτιά το πρωί του Σαββάτου ντυμένος άνδρας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έπρεπε ο κ. Καραμέρος να φοράει στο στούντιο την κίτρινη νιτσεράδα και να μην μείνει με το πουκάμισο, αν δεν είχε ένα σακάκι εύκαιρο.


Αλλά είχε και συνέχεια. Αφού είπε ό,τι είπε, σηκώθηκε από το στούντιο χωρίς να περιμένει το διαφημιστικό διάλειμμα, για να δείξει ότι σπεύδει άμεσα στις περιοχές της Βορείου Αττικής -τον τομέα ευθύνης του, που ομολογουμένως έχει αντέξει στην σκληρή κακοκαιρία.


Είναι κρίμα που δεν άνοιξε λίγο το πλάνο για να μας έδειχνε αν γενναίος αντιπεριφερειάρχης φορούσε και γαλότσες και αν λάσπωσε το πλατό.


Ποιος ο λόγος για όλο αυτό το θέατρο;  


Με το Ρέμα Χαλανδρίου να αντέχει, ο κ. Καραμέρος δεν είχε καν κάτι να κρύψει με τη φανταχτερή εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ – πέραν βεβαίως των παραλείψεων της πολιτικής του προϊσταμένης, που ήξερε να λέει ότι σε έξι μήνες θα κάνει αντιπλημμυρικά έργα αλλά τώρα μετράει 19 νεκρούς και τα ρίχνει στο δασαρχείο και στον Θεούλη.


Υπηρέτης του περιβόητου Infotainment όταν έκανε καριέρα σε πρωινάδικο -πληροφορία και χαρά, ένα πράγμα- ο αντιπεριφειάρχης έδωσε ένα μέτριο τηλεοπτικό σόου, που χαροποίησε μεν τον Αυτιά, αλλά...
 προκαλεί από γέλια έως μελαγχολία για τον τρόπο που γίνεται πλέον η πολιτική διαχείρηση τέτοιων συμβάντων.


Μέσα σε δέκα χρόνια, από τα τζάκετ του Καραμανλή φτάσαμε στη νιτσεράδα του Καραμέρου σε τηλεοπτικό στούντιο Δεν είναι μακριά η ημέρα που κάποιος θα εμφανιστεί με τη στολή του Μπάτμαν. Ή έστω της Wonder Woman αν πρόκειται για τη Ρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: