"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ : Το δίλημμα «Θεός ή απόταξη» θέτουν στις ΗΠΑ σε άθεο πιλότο - Θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση «so help me God» όπως προβλέπει ο νόμος - Επιστολή διαμαρτυρίας στον Ομπάμα από Ρένα, Alexis και Κουμουνδούρου - Αν αποταχθεί θα τον προσλάβουν για πιλότο του πρωθυπουργικού αεροπλάνου όταν κερδίσουν τις εκλογές στο μπουρδέλο...

«Θεός ή απόταξη». Ενώπιον αυτού του διλήμματος βρίσκεται νεαρός πιλότος που ζητά την ένταξή του στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η διοίκηση τού διαμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτός και θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση «so help me God».
 


Ο πιλότος, ο οποίος δηλώνει άθεος μετά την αποφοίτησή του τον περασμένο μήνα είδε την αίτησή του για ένταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας να απορρίπτεται λόγω της άρνησής του να ορκιστεί.
 


Είναι πλέον έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον του στρατού, όπως δήλωσε η δικηγόρος του. «Δεν έχουμε λάβει απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία στο αίτημά μας. Δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να καταλήξουμε σε φιλική συμφωνία» είπε η Μόνικα Μίλερ δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει αναλάβει την υπόθεση του πιλότου.
 


Όπως είπε ο πιλότος το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά υπηρετεί στη βάση Creech Air Force στη Νεβάδα, θα αναγκαστεί να μηνύσει την κυβέρνηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εάν δεν του επιτραπεί να δώσει κοσμικό όρκο.
 


Στο παρελθόν, οι πιλότοι μπορούσαν να επιλέξουν μια εναλλακτική πρόταση, όμως αυτό άλλαξε τον Οκτώβριο του 2013.
Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία ο εκπρόσωπός της απλώς δήλωσε ότι ο πιλότος είχε προθεσμία έως τον Νοέμβριο για να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αναφέροντας πάντως ότι ζητήθηκε η «γραπτή νομική γνωμοδότηση» από το Πεντάγωνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: