"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Mένει εκτός στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ισλαμιστών - Ο Ερντογάν δεν χτυπά τα κολλητάρια του

Εκτός στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ισλαμιστών η Τουρκία Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις ένοπλες επιχειρήσεις στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού τον οποίο σχηματίζουν οι ΗΠΑ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στα γειτονικά της Ιράκ και Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκική κυβερνητική πηγή.

"Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", διευκρίνισε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομασθεί.
Ο εν λόγω αξιωματούχος πρόσθεσε ωστόσο πως η Τουρκία μπορεί να επιτρέψει στο συνασπισμό να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική βάση της στο Ιντσιρλίκ (νότια Τουρκία) για καθαρά επιμελητειακές επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι πήγε χθες στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από μια επίσκεψη που πραγματοποίησε  στη Βαγδάτη για να προσπαθήσει να εντάξει δέκα αραβικές χώρες και την Τουρκία στο συνασπισμό εναντίον των εξτρεμιστών σουνιτών του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως μέσω της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας τους.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να έχει την  συνομιλίες για την περιφερειακή συνεργασία εναντίον των εξτρεμιστών με τους τούρκους ηγέτες στην Άγκυρα, δήλωσε εξάλλου ο τούρκος αξιωματούχος.
Η επίσκεψη αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από αμερικανική πηγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: