"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο σύζυγος της βουλευτού Γιαννακάκη με πλαστό πτυχίο στο Δημόσιο - Δίδασκε (!) επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. - Πλήρη άγνοια (!) για το γεγονός δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ

Πλήρη άγνοια για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Κώστα Γασπαρινάτου, δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Γιαννακάκη.



Ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Πειραιά και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Μαρίας Γιαννακάκη, κ. Κώστας Γασπαρινάτος ήταν ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο.



To γεγονός αυτό το παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αναφέρει ότι είχε άγνοια για το πλαστό πτυχίο, ζητώντας ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη ξεκίνησε ο έλεγχος πλαστών πτυχίων υπαλλήλων του δήμου.

 

Ο κ. Γασπαρινάτος, είχε προσληφθεί τη δεκαετία του 80 ως υπάλληλος με πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) αλλά αργότερα μετατάχθηκε στους υπαλλήλους πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE).


Το ερώτημα του Δήμου Κορυδαλλού στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος απάντησε τον Ιούλιο του 2014 ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο».


Ο Δήμος ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση του ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ) αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, προφανώς αναμένοντας τα αρνητικά αποτελέσματα έχει προλάβει και έχει καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης και έχει βγει στην σύνταξη το ιούνιο του 2014.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γασπαρινάτος δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.



Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της κ. Γιαννακάκη είναι το εξής:

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψη του, πλαστό πτυχίο.
Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.
Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και  την πολιτική μου δραστηριότητα  δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: