"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ: Μία γυναίκα στο τιμόνι της Ιντερπόλ

Τα ηνία της Ιντερπόλ, της μεγαλύτερης αστυνομικής οργάνωσης στον κόσμο, αναλαμβάνει για πρώτη φορά μία γυναίκα.

Πρόκειται για τη Γαλλίδα Μιρέγ Μπαλεστραζί η οποία εξελέγη στη θέση αυτή, έπειτα από σύνοδο κορυφής της  οργάνωσης στη Ρώμη.

Η 58χρονη Μπαλεστραζί εργαζόταν ήδη στην Ιντερπόλ ως αντιπρόεδρος για την Ευρώπη της εκτελεστικής της επιτροπής και έχει ηγηθεί σημαντικών αστυνομικών υπηρεσιών στη Γαλλία, ενώ από το 2010 είναι δεύτερη στην ιεραρχία της γαλλικής αστυνομίας.

«Είναι μια σπουδαία αστυνομικός και είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα είναι πρόεδρος της Ιντερπόλ» δήλωσε ο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας Γάλλος προεδρεύει της Ιντερπόλ, στην οποία συμμετέχουν 190 κράτη-μέλη. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο σημαντική θέση είναι αυτή του γενικού γραμματέα, την οποία κατέχει τώρα ο Αμερικανός Ρόναλντ Νομπλ, ο οποίος διανύει την τρίτη θητεία του.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: