"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Θεατρικό σόου Χαϊκάλη με μαγνητόφωνο (Αμα μπεις στην καηγορία των ΚΑΜΜΕΝΩΝ, λόγω ελαφρυντικών όλα επιτρέπονται )

Το πέρασε για σκηνή θεάτρου... Με την ιδιότητα του ηθοποιού να υπερισχύει της βουλευτικής του, ο Π. Χαϊκάλης επιχείρησε να κάνει το διαφορετικό, ευτελίζοντας με τον τρόπο αυτό το Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αντί για ομιλία, έβγαλε ένα μαγνητόφωνο, το τοποθέτησε κοντά στο μικρόφωνο και πατώντας το play ακούστηκε μια ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και κατηγορούσε το Μνημόνιο.
 
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης τού έκλεισε το μικρόφωνο, υπενθυμίζοντας στον βουλευτή ότι «η Βουλή δεν είναι θέατρο». Ακολούθησε ένταση, ενώ ο κ. Χαϊκάλης έκλεισε την ομιλία του με ένα στίχο του Οδυσσέα Ελύτη: «Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες».
 
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: