"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Δασκάλα κούρεψε μαθήτριες γιατί δεν φορούσαν μαντίλα

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε δασκάλα σε σχολείο της Αιγύπτου, καθώς κούρεψε τα μαλλιά δύο 12χρονων μαθητριών της επειδή δεν φορούσαν κάλυμμα κεφαλής.

Πρόκειται για την Ιμάν Αμπού Μπακρ Κιλάνι, η οποία κούρεψε τα δύο κορίτσια, τα οποία ήταν τα μόνα που είχαν ακάλυπτο το κεφάλι τους στην τάξη τους.

Οργανώσεις γυναικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν το περιστατικό σαν κλασσικό παράδειγμα προσπάθειας επιβολής των πιστεύω των σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων.

Όπως λένε, τα περιστατικά επιβολής των πιστεύω των φανατικών μουσουλμάνων, έχουν αυξηθεί μετά την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.

Αρκετές γυναίκες στην Αίγυπτο φορούν μαντήλα, ενώ οι ηγέτες των ισλαμιστώ νδηλώνουν ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται σαν αποτέλεσμα «ελεύθερης επιλογής».

ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: