"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Μεταμφιεσμένη στη σημερινή ψηφοφορία η ΔΗΜΑΡ!


Με αλλοιωμένη εμφάνιση ώστε να μην αναγνωρίζονται εύκολα, θα εμφανιστούν στα έδρανα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε μια προσπάθεια να περάσουν απαρατήρητοι και να μην ταυτιστούν με την ψήφο τους

Η κίνηση του Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών του να εμφανιστούν στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία ντυμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μοιάζουν τόσο πολύ με βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές επιδιώκει να στείλει πολλαπλά μηνύματα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, έγκυρος αναλυτής της βουλευτικής ψυχολογίας, «η μεταμφίεση θέλει να δείξει ότι το «Παρών» στη σημερινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, στην πραγματικότητα σημαίνει «άλλος». Όχι όμως το «άλλος» που λέμε στην τουαλέτα όταν είναι κατειλημμένη και κάποιος χτυπάει την πόρτα.  Το «άλλος» της Δημοκρατικής Αρστεράς, στην ψυχολογία σημαίνει «μετατόπιση»:  Δεν το λένε δηλαδή οι ίδιοι αλλά ο άλλος τους εαυτός, αφού οι ίδιοι δεν είναι στην πραγματικότητα ο εαυτός τους, γιατί ο εαυτός τους μπορεί να λέει «παρών» αλλά στην πραγματικότητα είναι απών»...

Η εξέλιξη αυτή πάντως, δείχνει να διευκολύνει ιδιαίτερα τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος έχει δηλώσει πώς αν κάποιος άλλος συνάδελφός του ψηφίσει «ναι», θα ψηφίσει και αυτός. Οπότε τώρα, μπορεί να ψηφίσει «ναι», και στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι νόμισε πώς το «ναι» προέρχονταν από κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ που είχε μεταμφιεστεί σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ! 

Πάντως, ανοιχτό παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο, κάποιοι βουλευτές να επιλέξουν μεταμφίεση που δεν θα επιτρέπει την καθαρή εκφορά του λόγου – δηλαδή παχιά μουστάκια ή μπαμπάκια στο στόμα όπως ο Μάρλον Μπράντο στο «Νονό» - ώστε να δηλώσουν «Παρνόχι» (από το «Παρών», το «ναι» και το «όχι») και να αφήσουν στην διακριτική ευχέρεια του προεδρείου να διαλέξει ποιά λέξη θα ακούσει.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: