"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ιερών αγελάδων δυστροπία…(και μερικές ανίερες ερωτήσεις)

Katsikas.George@gmail.com
Ποια είναι περισσότερο επονείδιστη φάρα, αυτή των ευεργετημένων αχάριστων ή αυτή των «ιερών αγελάδων» που γυρνούν να δαγκώσουν το βρομερό χέρι που τις «αγιοποίησε» δια της από το παράθυρο εισόδου στον «ιερό ναό»  της οικογενειοκρατικής  «δημοκρατίας» ?
Αν είναι αποδεκτό το  περίφημο «και ο άγιος φοβέρα θέλει»,  τότε  η δυστροπούσα αχάριστη αργόμισθη  και καλοθρεμμένη με κρατικό χρήμα  «ιερή αγελάδα» για να "στρώσει"  τι μπορεί να θέλει?  Ο κάθε είδους αχάριστος τίποτας  ο οποίος μετά από  διακομματικά αποδεκτή  προαγωγή και «αγιοποίηση» (συχνά μέσα σε μια νύχτα ακόμα και πριν από εκλογές)    από   ντενεκές  ξεγάνωτος  αναβαθμίστηκε σε «ιερό τοτέμ» τι μπορεί να θέλει?
Ποιο είναι το κωμικότερο θέαμα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι πληβείοι σε μια κοινωνία αισχρών ανισοτήτων,  η επίθεση των πατρικίων   του «αγγελιόσημου» κατά των βολεμένων του «ιεροαγελαδόσημου» (βλ. παρακράτηση 7% από κάθε τιμολόγιο που πληρώνει ο  «ναός» υπέρ του ταμείου των «ιερών αγελάδων») ή η επίθεση των βολεμένων πατρικίων του «ιεροαγελαδόσημου»    κατά των πρώτων,  για μεροληπτική ενημέρωση πάντα στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης ?
Την Ρουσφετόβια τελικά την κυβερνούν οι ξεφτιλισμένοι «στρατηγοί» της  πολιτικής   ή διορισμένες από το παράθυρο ορντινάτσες τους?
Τελικά ποιος βαράει προσοχές σε ποιόν, η ορντινάτσα στον «στρατηγό» ή  ο «στρατηγός» στην ορντινάτσα?  
Η κόρη του «Στρατηγού ανέμου»  προχθές «δυστρόπησε» άραγε  και πολύ περισσότερο απήργησε?
Και μιας και μιλάμε για «στρατηγούς», αν σε μια χώρα (δεν λέμε σε ποια)  ο στρατηγός που εκτελεί χρέη αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού  αμείβεται με το «αστρονομικό» ποσό των 1698 ευρώ τον μήνα, και ο εκάστοτε αρχηγός ΓΓΕΘΑ  με το επίσης «αστρονομικό» ποσό των 1873 ευρώ τον μήνα πόσα πρέπει να παίρνουν οι «Στρατηγοί Άνεμοι» και το τρισάθλιο σινάφι τους που την κατέστρεψαν? Οι «στρατηγοί» Φωτόπουλοι  και  Πολυζογοπαναγόπουλοι ? Οι «απόστρατοι» επί τιμή «στρατηγοί»  Σταμουλοκολάδες ?
Πόσο «ΚΑΜΜΕΝΟΣ» πρέπει να είναι κάποιος, για να στέκεται «ΣΥΡΙΖΑ» στο πλάι  μιας κάστας βολεμένων κολαούζων που επαναστατούν για το παντεσπάνι τους το οποίο το πληρώνει μια χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη κοινωνία?
Υπάρχει άραγε στον παγκόσμιο χάρτη, πλην της τρισάθλιας Ρουσφετόβιας, άλλη χώρα της οποίας το κοινοβούλιο μπορεί να παραλύσει στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της ιστορίας του λόγω ξαφνικής καθολικής απεργίας των εν λόγω βολεμένων την στιγμή που ακόμα και στις μεγαλύτερες μπανανίες υπάρχει πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας μέχρι και για τα μπουρδέλα τους?  
Ποιοι αποτελούν τελικά τον πραγματικό στρατό κατοχής της Ρουσφετόβιας, οι δανειστές της ή οι «στρατηγοί» της παρασιτοκρατίας μαζί με τις απανταχού ορντινάτσες τους?
Ποιους πρέπει να στείλει στον αγύριστο ο υπό κατοχή λαός της Ρουσφετόβιας για να λυτρωθεί , τους πρώτους  ή τους δεύτερους?
«Επαναστατημένε» ρουσφετόπληκτε της Ρουσφετόβιας  λαϊκέ «στρατέ» , ΙΔΟΥ ΟΙ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ»  ΣΟΥ,   ιδού η Ρόδος , ιδού και το (πάσης φύσεως)  πήδημα …

Δεν υπάρχουν σχόλια: