"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο Μανώλης έφυγε απ το Μαντρί


Αναδημοσίευση απο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΧΡΥΣΟΣ στο Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ

Στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας
RS-X masters που διεξήχθη στο Γουέιμουθ της Αγγλίας ανέβηκε ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ μετά απο σκληρή "μαχη" με τον Πορτογάλο Ζοάο Ροντρίγκες κερδίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο


Συγχαρητήρια Νικόλα

Αποκάλυψαν Ιστορική "Φωτο-Απάτη" 63 χρόνια μετά

Ομάδα ειδικών με πρωτεργάτη τον Ισπανό ερευνητή ΕΡΝΣΤ ΑΛΑΣ καταρρίπτει τον μύθο μιας από τις γνωστότερες φωτογραφίες που έχουν ποτέ τραβηχτεί


Πρόκειται για την φωτογραφία του Ούγγρου φωτογράφου ROBERT CAPA η οποία τραβήχτηκε το 1936 κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου και απεικονίζει την στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού ενός άνδρα της Εθνοφρουράς από τα πυρά των εθνικιστών του Φράνκο.
Η φωτογραφία αποτελεί "σύμβολο" του Ισπανικού εμφυλίου κατά του φασισμού, που όμως έρχεται να αποκαθηλώσει άδοξα η επιστημονική έρευνα

Κατά τον ΕΡΝΣΤ ΑΛΑΣ και την ομάδα του η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι "στημένη" αποτελώντας "φωτο-απάτη" για τους ακόλουθους λόγους

Ο φωτογράφος Robert Capa ισχυρίστηκε ότι η λήψη έγινε στην περιοχή "Θέρο Μουριάνο". Ο Άλας μετά από λεπτομερέστατη μελέτη τόσο της περιοχής "Θέρο Μουριάνο" όσο και της περιοχής που εμφανίζεται στην επίμαχη φωτογραφία, θεωρεί οτι αναμφισβήτητα αυτή τραβήχτηκε στην τοποθεσία "Έσπεχο" και όχι εκεί που ισχυρίζεται ο δημιουργός της.

Στην περιοχή "Έσπεχο" έγιναν μόνο δύο μάχες. Μια στις 22/9/1936 και μια στις 25/9/1936. Ο δημιουργός όμως της φωτογραφίας είχε φύγει από εκεί περίπου είκοσι μέρες ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το εντυπωσιακότερο είναι οτι το Γαλλικό περιοδικό "Vu" δημοσίευσε τη φωτογραφία ΠΡΙΝ την έναρξη των εχθροπραξιών στο "Εσπεχο"!!!

Ο ερευνητής αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό το νεαρό της ηλικίας του 22χρονου τότε Capa, παραδεχόμενος οτι ανεξάρτητα από την νεανική του παρατυπία ο Capa υπήρξε όντος ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Να θυμίσουμε εδώ οτι ο Capa κάλυψε από την πρώτη γραμμή της μάχης την απόβαση στην Νορμανδία, τραβώντας εκπληκτικές φωτογραφίες για να χάσει τη ζωή του "επί το έργον" όταν πάτησε νάρκη το 1954 στην Ινδοκίνα
ΠΗΓΗ: TIMES, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Κυριάκος βρήκε τι φταίει...

Κυριάκος Μητσοτάκης



Δήλωση στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84:

«Δυστυχώς, έχουμε μια εκτελεστική εξουσία , η οποία είναι τόσο μπλεγμένη στην αντιμετώπιση μιας μικροκαθημερινότητας και μιας συνεχούς διαχείρισης κρίσεων που τελικά αδυνατεί να κάνει επί της ουσίας τον οποιονδήποτε έστω και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό...».


Γι αυτό περιμένουμε πως και πως να "υπουργοποιηθείς" Κυριάκο μου.
Εσένα ως υπουργό και την Ντόρα ως πρωθυπουργό περιμένουμε να σωθούμε...

Αναξιοποίητη εφεύρεση του ΕΜΠ

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αναξιοποίητο παραμένει το ηλεκτρονικό σύστημα πρόληψης, επιτήρησης και σχεδιασμού διαχείρισης κρίσεων δασικών πυρκαγιών «Firementor», το οποίο εφηύρε ομάδα του ΕΜΠ.

Καταρτίζει επιτόπου ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, αφού το λογισμικό του δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να προβλέψουν με ακρίβεια την εξέλιξη της φωτιάς, ενώ υποδεικνύει την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση και επέμβαση των μονάδων που επιχειρούν στο έργο της κατάσβεσης.
Το σύστημα δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, τη μεγιστοποίηση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας στον τομέα της δασοπυρόσβεσης (πέρασε μάλιστα με άριστα την πιλοτική εφαρμογή του στην Πεντέλη το 2006).

Πώς σώζει τα δάση
Αποτελείται από ένα δίκτυο αισθητήρων, οι οποίοι τοποθετούνται στα δέντρα και σε πραγματικό χρόνο μεταδίδουν πληροφορίες για τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Κάθε αισθητήρας διαθέτει θερμόμετρο, μικροϋπολογιστή και μονάδα ασύρματης επικοινωνίας και αναφέρει στον κεντρικό κόμβο δεδομένων.

Το «Firementor» επεξεργάζεται τον τρισδιάστατο χάρτη της περιοχής την οποία καλύπτει, τα μετεωρολογικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα την ένταση και τη φορά των ανέμων, καθώς επίσης και τον χάρτη της καύσιμης ύλης, όπως το είδος των δέντρων και την πυκνότητα του δάσους. Επιπροσθέτως παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης του ρίσκου που συνεπάγεται μια πιθανή εκκένωση.

«Είναι κυρίως χρήσιμο για τα περιαστικά δάση, τα οποία αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την οικολογική ισορροπία και την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής», λέει ο υπεύθυνος του συστήματος επίκουρος καθηγητή του ΕΜΠ, Βασίλειος Βεσκούκης: «Δυστυχώς, η Πολιτεία δεν έχει ενδιαφερθεί για την αξιοποίησή του, παρ’ όλο που χρηματοδότησε την υλοποίησή του».
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εχουμε ιπτάμενα ραντάρ, αλλά προτιμούμε τα κιάλια

Ο εξοπλισμός του δίνει τη δυνατότητα να περιπολεί πάνω από τεράστιες δασικές εκτάσεις και να δίνει εικόνα για τον καπνό και τις φλόγες σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να πετάει με ασφάλεια πάνω από τις φλόγες σε περιοχές όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν και να εντοπίζει το επίκεντρο της φωτιάς με ακρίβεια, ώστε να κατευθυνθούν εκεί τα εναέρια μέσα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της.

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Τα ιπτάμενα μέσα της νέας τεχνολογίας θα μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μεταφέροντας εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τα επίκεντρα της κάθε πυρκαγιάς και να βοηθήσουν το κέντρο συντονισμού να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Αντ’ αυτού, όπως έγινε γνωστό, η εικόνα που είχε το Κέντρο ήταν από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που πετούσαν πάνω από τις εστίες με το ελικόπτερο και έπαιρναν τηλέφωνο λέγοντας για την εξέλιξη της φωτιάς!

Μόλις στις 30 Ιουλίου στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews προβλήθηκε ρεπορτάζ σχετικό με ένα ευρωπαϊκής κατασκευής ιπτάμενο ρομπότ, το οποίο σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή που το παρουσιάζει «μέσα σε λίγα λεπτά, μπορούμε να το πετάξουμε σε ύψος 100 έως 150 μέτρα και να ερευνήσουμε τη φλεγόμενη περιοχή. Με το ρομπότ μπορεί να εντοπιστεί η εστία της φωτιάς και οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποφασίσουν πώς θα κατευθύνουν τις δυνάμεις τους».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Φλώρο, περιφερειακό διοικητή Στερ. Ελλάδας της Πυροσβεστικής, το ρομπότ μπορεί να πετάξει νύχτα, όταν τα άλλα πτητικά μέσα δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα και να δώσει άμεσα στοιχεία για το τι συμβαίνει στην «καρδιά» της πυρκαγιάς ώστε οι πυροσβέστες να αποφασίσουν ποιες είναι οι καλύτερες τακτικές για την αντιμετώπισή της (ό,τι δηλαδή έλειψε τη νύχτα της μοιραίας Παρασκευής στο Γραμματικό). Το γιατί ένα τέτοιο «όπλο», έστω και πειραματικά δεν χρησιμοποιήθηκε στη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες στην Αττική παραμένει άγνωστο.

Κι αν το ιπτάμενο ρομπότ δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί ώστε να γίνει και η μαζική παραγωγή του, τα ιπτάμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πλήρως επιχειρησιακά από τις αρχές του χρόνου και έχει γίνει πρόταση προς την Πυροσβεστική για την αξιοποίησή τους.

Ωστόσο δεν έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και παρά το γεγονός της ύπαρξής τους, κανένας δεν τα αναζήτησε για να τα εντάξει έστω και την τελευταία στιγμή στη μάχη του «Μαραθώνα» και των άλλων περιοχών που κάηκαν (παρέμεναν στο Ακτιο). Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Πήγασος» αποτελεί αμιγώς ελληνικό προϊόν. Το ολικό κόστος του είναι 20 φορές λιγότερο σε σχέση με αντίστοιχα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το πρόγραμμα της κατασκευής του ξεκίνησε και σταμάτησε πολλές φορές.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Το αίτημα του αίσχους

Άφωνους μας αφήνει η ΠΟΣΠΕΡΤ με το τελευταίο αίτημά της για ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ των μελών της, (εργαζομένων σε ραδιοφωνία και τηλεόραση) , λόγω της κάλυψης των πυρκαγιών "κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους"
!!!!!!!
Δηλαδή τί θέλετε να μας πείτε ρε κρατικοδίαιτα παλληκάρια της τηλεθέασης του 2%?

Ότι ο εργοδότης σας, σας ΕΠΕΒΑΛΛΕ να εκτεθείτε σε κίνδυνο, και τώρα ζητάτε και χρηματική επιβράβευση?

Κι αν είναι έτσι εσείς γιατί εκτεθήκατε ?
Γιατί δεν τον καταγγείλατε?
Φοβηθήκατε μην χάσετε τη θεσούλα σας στο Ελληνικό Δημόσιο?

Τι είστε , δημοσιογράφοι a la cart? Δημοσιογράφοι του καναπέ?

Μετά τις αργομισθίες σε ανύπαρκτα κανάλια το είδαμε και αυτό

Οι πολίτες που πληρώνουν το μηνιαίο "χαράτσι" υπέρ ΕΡΤ πραγματικά γελάνε τόσο μαζί σας όσο και με τις συντεχνιακές πρακτικές του σιναφιού σας που αποσιωπά τέτοια αιτήματα της ντροπής και του αίσχους...
Άντε και εις ανώτερα και προσοχή μη σκίσετε κανένα καλσόν ..

Αντίστροφη μέτρηση

Του Μιχάλη Μητσού
Όταν οι ανεπτυγμένοι πολιτισμοί καταρρεύσουν λόγω της υπερκατανάλωσης, ποιοι θα μείνουν όρθιοι, αλώβητοι και χαμογελαστοί; Μα οι ιθαγενείς της Νέας Γουινέας φυσικά, που θα επιστρέψουν στο σκάλισμα της πέτρας, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους για 46.000 χρόνια.
Το ρόδι είναι ένα από τα πρώτα φρούτα που γεύτηκε ο άνθρωπος: ανακαλύφθηκε το 4000 π.Χ. στην αρχαία Μεσοποταμία, τη λεγόμενη Γόνιμη Ημισέληνο. Κι όπως αποδείχθηκε πολύ αργότερα, είναι ένα πολύ ωφέλιμο φρούτο, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, χώρια που μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό και για τον καρκίνο του προστάτη.

Είναι έτσι ευτύχημα που τελευταία εμφανίζεται στο μενού όλο και περισσότερων ελληνικών εστιατορίων. Το πώς ακριβώς συνέβη αυτό δεν το γνωρίζουμε. Στο ψυγείο του Αμερικανού καταναλωτή, όμως, έφτασε μάλλον τυχαία: ένας επιτυχημένος Αμερικανός επιχειρηματίας ονόματι Στιούαρτ Ρένικ αγόρασε γη στην κεντρική κοιλάδα της Καλιφόρνιας, την πιο επιτυχημένη αγροτική περιοχή της Αμερικής. Εκεί έτυχε να υπάρχουν 400 στρέμματα με ρόδια. Καθώς εκείνος δεν ήξερε τίποτα για τα ρόδια κάθισε και διάβασε για τις ιδιότητές τους και στη συνέχεια πέρασε το μήνυμα στον καταναλωτή.
Στον Τζάρεντ Ντάιαμοντ, που τυχαίνει να είναι φίλος του Ρένικ, αρέσει πολύ αυτή η ιστορία. Όπως και τα ρόδια, που είχαν την τιμητική τους στο γεύμα το οποίο παρέθεσε στον δημοσιογράφο των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Ο διάσημος βιολόγος, που έγινε γνωστός το 1998 με το βιβλίο του «Όπλα, μικρόβια και ατσάλι» (εκδ. Κάτοπτρο), είναι ένας πολύ κεφάτος άνθρωπος. Και μετά την επιτυχία ενός άλλου του βιβλίου («Κατάρρευση», εκδ. Κάτοπτρο), όπου περιγράφει γιατί πολιτισμοί όπως οι Μάγια κατέρρευσαν σε μια νύχτα, όλοι τον ρωτούν ποιος θα είναι ο επόμενος. «Όταν έχεις μια μεγάλη κοινωνία που καταναλώνει πολλούς πόρους, τότε είναι πιθανό η κοινωνία αυτή να καταρρεύσει μόλις φτάσει στο απόγειό της», απαντά στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Ενα σύγχρονο παράδειγμα είναι η Ιαπωνία, που καταναλώνει σε υπερβολικό βαθμό την κύρια πηγή πρωτεΐνης της.

Στην ίδια λογική θα μπορούσε να ενταχθεί και η περυσινή κατάρρευση των τραπεζών. «Ακόμη κι ο τελευταίος ηλίθιος θα έπρεπε να γνωρίζει πως όταν βγάζεις από μια τράπεζα περισσότερα χρήματα από αυτά που βάζεις, κάποια στιγμή κάτι θα γίνει». Αυτό δεν σημαίνει πως η λύση είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας. Μια δικτατορία δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να λάβει μια σωστή απόφαση από μια δημοκρατία.

Η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να απαγόρευσε έγκαιρα τον μόλυβδο στη βενζίνη, απαγόρευσε όμως και την εκπαίδευση σε μια φάση της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Το βέβαιο είναι ότι η Κίνα και η Ινδία αναπτύσσονται ταχύτατα και το πρότυπό τους είναι ο δυτικός τρόπος ζωής. Αν λοιπόν η Δύση δεν πάψει να καταναλώνει περισσότερα απ΄ αυτά που παράγει, σε 50 ή 60 χρόνια θα βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση.

Οι ιθαγενείς της Νέας Γουινέας, πάλι, θα είναι μια χαρά.
ΠΗΓΗ: ΝΕΑ

ΧΑΐΛ ΣΑΜΑΡΑΝΚ

Η δημοσιοποίηση φωτογραφίας που δείχνει τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ (πρώτη σειρά, πέμπτος από αριστερά) να χαιρετά φασιστικά προς τιμήν του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο, έφερε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο το αίτημα να αποσυρθεί από το αξίωμα του ισόβιου πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε το 1974, δείχνει τον κ. Σάμαρανκ σε εκδήλωση εορτασμού για την 38η επέτειο από το πραξικόπημα του Φράνκο. Δημοσιοποιήθηκε στο τεύχος Αυγούστου του ιστορικού περιοδικού Sapiens.

Οι γνωστοί δεσμοί του, 89χρονου σήμερα, Σάμαρανκ με τον καθεστώς του Φράνκο – το υπηρέτησε ως υπουργός Αθλητισμού από το 1967 και αργότερα ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας – έχουν οδηγήσει και στο παρελθόν σε εκκλήσεις για την παραίτησή του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Όταν ο Φράνκο πέθανε το 1975, ο κ. Σάμαρανκ είχε δηλώσει: «Η εξουσία του Φρανσίσκο Φράνκο σήμανε τη μεγαλύτερη περίοδο ευημερίας και ειρήνης που έχει γνωρίσει η χώρα μας εδώ και πολλούς αιώνες».

Η οργάνωση «Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια στον Αθλητισμό» (DDE), που έχει περίπου 1.000 υποστηρικτές, ζητεί την παραίτηση του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ υποστηρίζοντας ότι η σχέση του με το καθεστώς Φράνκο δεν συνάδει «με τα δημοκρατικά ιδεώδη του παγκόσμιου αθλητισμού».
Πηγή: timesonline.co.uk,

Χαράτσι 50-80 ευρώ για να δουν τα γραπτά τους!!!

Πρόσβαση στα γραπτά τους θα μπορούν να έχουν απο φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.
Και επειδή φυσικά σε αυτόν τον τόπο όλα πληρώνονται, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ΑΝΤΙΤΙΜΟ-ΧΑΡΑΤΣΙ από την διευκόλυνση αυτή που παρέχεται για πρώτη φορά στους υποψηφίους απο το υπουργείο Παιδείας
Η διαδικασία προϋποθέτει την υποβολή αίτησης μέσα στον Σεπτέμβριο ενώ τα γραπτά θα είναι διαθέσιμα προς επίδειξη κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου

Για τα ΕΙΔΙΚΑ μαθήματα ο ενδιαφερόμενος θα βλέπει το πρωτότυπο, ενώ για τα υπόλοιπα θα βλέπει ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ
Το χαράτσι ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ για δικαίωμα επίδειξης έως τριών γραπτών , ενώ για τέσσερα και άνω γραπτά εκτοξεύεται στα 80 ευρώ
Άντε και σε καλή μεριά κύριοι του υπουργείου Παιδείας

Κλέφτες από ανία

Κλέβουν για να διασκεδάσουν τη μοναξιά τους, οι ηλικιωμένοι της Ιαπωνίας, όπως τουλάχιστον ομολογούν οι ίδιοι σε σχετική αστυνομική έρευνα. Κι η αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την ιδιότυπη κοινωνική μάστιγα σχεδιάζει να τους προσφέρει τη δυνατότητα παροχής κοινωνικής εργασίας. Ενας στους τέσσερις ηλικιωμένους της πρωτεύουσας λέει ότι κλέβει από μοναξιά, σύμφωνα με αστυνομική έρευνα, που μεταδόθηκε από τα ιαπωνικά μέσα. Περισσότεροι από τους μισούς ηλικιωμένους ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν κανένα φίλο και ζουν μόνοι, ενώ ένα 8% είπε ότι κλέβει για να δώσει ένα νόημα στη ζωή του. Τα άτομα άνω των 65 ετών αποτελούν σήμερα το 20% του ιαπωνικού πληθυσμού, ποσοστό το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Αν, όντως, οι ηλικιωμένοι κλέβουν από μοναξιά, ίσως αυτό ακριβώς να επιδιώκουν, να συλληφθούν, να φυλακιστούν κι επιτέλους να βρουν τη συντροφιά, που τους λείπει. Γιατί όμως στη φυλακή, όταν μπορούν να είναι χρήσιμοι και εκτός αυτής;

Περί κλέους της Αριστεράς

Tου Πασχου Μανδραβελη

O γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού κ. Δημήτρης Βίτσας ήταν απολαυστικός. Σε ολιγόλογη ανακοίνωσή του για τον χρηματισμό των κομμάτων ήταν κατηγορηματικός: «Χρειάζεται να μπουν κάποιες τελείες. Το σκάνδαλο Siemens αφορά αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αποδοκιμάζουμε τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση. Δηλώσεις απαράδεκτες και συκοφαντικές που συνιστούν πολιτικό και ηθικό ατόπημα».

Πριν όμως φτάσουμε στις τελείες, πρέπει να συζητήσουμε για τα κόμματα. Ειδικά εκείνα που σε κάθε αιχμή, κάθε καταγγελία, κάθε υπόνοια σηκώνουν το δάχτυλο στα άλλα κόμματα και λένε με στόμφο: «Οι αιχμές του τάδε βουλευτή (της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ) συνιστούν μέγα θέμα και η ηγεσία του κόμματος οφείλει στον ελληνικό λαό κάποιες πειστικές απαντήσεις».

Αντιθέτως, σε εκείνα που κατά καιρούς γράφτηκαν ή ελέχθησαν (πολύ πριν τα εκστομίσει ο κ. Περικλής Κοροβέσης) το κομμουνιστικό κόμμα και το κομμουνιστογενές αδελφάκι του απαντά με την ηθική: «Οι αριστεροί εξ ορισμού δεν τα παίρνουν. Τελεία και παύλα». Τώρα, πώς γίνεται σε μια οικουμενική κυβέρνηση, να υπογράφουν τρεις τις συμβάσεις για τα ψηφιακά κέντρα της Siemens και η εταιρεία να χρηματίζει μόνο τους δύο, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί στο πλαίσιο της οικονομικής αφέλειας της Αριστεράς: προφανώς δεν ξέρουν τους νόμους της αγοράς, πόσω δε μάλλον της μαύρης.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια λογική εξήγηση· λίγο πειστική αλλά πάντως συζητήσιμη. Το πρόβλημα, όμως, με την Αριστερά και σ’ αυτή τη συζήτηση είναι η ηθική και οι τελείες. «Εμείς είμαστε οι ηθικοί και όλοι οι άλλοι είναι οι ανήθικοι. Μην το κουβεντιάζετε παρακάτω...». Οπως ακριβώς το είπε η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού: «Οι βουλευτές της Αριστεράς οφείλουν να σέβονται τους αγώνες και τις αγωνίες των αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών, που πρώτα απ’ όλα τους χαρακτηρίζει μια ανιδιοτελής στάση ζωής». Διά των αγώνων το ζητούμενο, έγινε συμπέρασμα χωρίς συζήτηση.

Το έχουμε γράψει και παλιότερα: η Αριστερά στην Ελλάδα επειδή μαρτύρησε (από τις διώξεις του μετεμφυλιακού κράτους) νομίζει ότι αγιοποιήθηκε. Ολοι οι άλλοι οφείλουν να δίνουν απαντήσεις. Τα κόμματα της Αριστεράς είναι εξ ορισμού άγια, άρα μόνο ερωτήσεις (και δη εισαγγελικού χαρακτήρα) οφείλουν στην ελληνική κοινωνία...

Εξάδελφος να σου πετύχει!!!

29/9/2009 Συνέντευξη και δηλώσεις του Μ. ΛΙΑΠΗ στον "Κόσμο του Επενδυτή"

"Γελοία η διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση"
"Εάν υπήρχε τώρα συντονισμός και κάηκαν 200.000 στρέμματα, τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε; Η φωτιά θα έφτανε στο σύνταγμα;"
"Ευθανασία για Ν.Δ. οι πρόωρες εκλογές"

RADAR:

Κρίμα που η κυβέρνηση δεν ακολούθησε την πορεία σοβαρότητας που είχατε χαράξει κύριε Λιάπη όταν εντελώς τυχαία συνταξιδεύατε ανα την Ευρώπη με τον εκλεκτό κύριο Χριστοφοράκο και συγκατοικούσατε (πάντα τυχαία) στα ίδια ξενοδοχεία

Κρίμα κύριε Λιάπη που δεν σας είχε δώσει "πόστο¨ συντονιστικό ο "καταλληλότερος" για να αποτρέψετε την καταστροφή

Κρίμα κύριε Λιάπη που ακόμα και τώρα ο "καταλληλότερος" δεν σας προτείνει να δώσετε το "φιλί της ζωής" στο εκλεκτό σας κόμμα που ζητά την ευθανασία των πρόωρων εκλογών

"Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο"

Έναν τετραπέρατο και ηθικότατο εξάδελφο σαν εσάς πάντα τον αναζητούσα αλλά δεν μου έλαχε...!!!

Φεστιβάλ καθαρότητας

Tης Ολγας Σελλα

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι κληρονόμοι συνθετών δικαιούνται να απαγορεύσουν σε καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τραγούδια των οποίων έχουν τα δικαιώματα, αν θεωρούν ότι αυτά ενδέχεται να «κακοποιηθούν». Από χθες μάθαμε ότι μπορούν να αποχωρήσουν από μια ολόκληρη διοργάνωση γιατί στο διαφημιστικό σποτ συνυπάρχουν με άλλους καλλιτέχνες «οι οποίοι θεωρείται ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων».

Και το μάθαμε αυτό από την επιστολή που έστειλε στον Δήμο Ξάνθης και στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης το γραφείο που εκπροσωπεί τον Γιώργο Χατζιδάκι και τον Μάριο Φραγκούλη, ακυρώνοντας μόλις έξι μέρες πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων «Γιορτές της παλιάς Ξάνθης» την προγραμματισμένη συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Μ. Χατζιδάκις.

Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης είναι ένας από τους πολλούς και παλαιούς περιφερειακούς θεσμούς που φιλοξενούνται σε πόλεις της Ελλάδας και σε δήμους. Στόχος όλων είναι να ζωντανέψουν την περιοχή τους, προσκαλώντας γνωστούς καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις τους. Κανένα από τα προγράμματα αυτών των τοπικών φεστιβάλ δεν είναι εξ ολοκλήρου αποδεκτό σε όλους, αφού ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Σε άλλον μπορεί να αρέσει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, σε άλλον η Ελλη Πασπαλά, σε άλλον οι Χαΐνηδες ή ο Παντελής Θαλασσινός. Αλλος πάλι μπορεί να προτιμάει τη Γλυκερία ή τη φωνή της Φωτεινής Δάρρα ή να περιμένει πώς και πώς τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τη φωνή του Μάριου Φραγκούλη. Και βεβαίως το δικό τους κοινό έχουν είτε ο Αντώνης Ρέμος είτε η Αννα Βίσση που συμμετέχουν στη διοργάνωση πριν από το επίσημο πρόγραμμά της.

Με ποιους από όλους τους παραπάνω δεν μπορούν να σταθούν στο ίδιο πλαίσιο ο Μάριος Φραγκούλης και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι;

Την απάντηση τη δίνει με επιστολή του ο γιος του Μ. Χατζιδάκι: «Δυστυχώς όμως η χαρά μου αυτή γρήγορα μετατράπηκε σε απογοήτευση και θλίψη όταν είδα να συνδέεται η συναυλία μας και να παρουσιάζεται από κοινού με τη συναυλία της Αννας Βίση (!), που αν μη τι άλλο δείχνει άγνοια, αλλά και έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το έργο του Μ. Χατζιδάκι και τη θέση του στον ελληνικό πολιτισμό».

Αυτό δεν είναι υπεροψία, όπως λένε στην Ξάνθη. Είναι ο ορισμός της καθαρότητας...



Εάν... είχαν προσλάβει «ηλεκτρονικό» πυροσβέστη


Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Kι όμως, χιλιάδες στρέμματα δάσους και εκατομμύρια δένδρα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί στην Eλλάδα αν οι αρμόδιοι φορείς έκαναν χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Aπό «ηλεκτρονικά μάτια» που βλέπουν μέσα στα δάση πότε ανάβει μια φωτιά μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα πυρανίχνευσης που ειδοποιούν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της πυρκαγιάς το κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και που μπορούν να δημιουργήσουν, την ίδια κρίσιμη στιγμή, διαφορετικά σενάρια για την αντιμετώπιση του υπό εξέλιξη φαινομένου σε ειδικούς προσομοιωτές. Aυτά τα σύγχρονα συστήματα υπάρχουν στην Eλλάδα, είναι γνωστά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης, αλλά η γραφειοκρατία, η κρατική αβελτηρία και η τάση να κόβουμε κονδύλια χωρίς κανένα σχεδιασμό έφεραν το τραγικό για τη χώρα αποτέλεσμα. Eνα τέτοιο σύστημα περιγράφει στην «Hμερησία του Σαββά του» ο κ. Δημήτρης Kαπακλής, γενικός διευθυντής της εταιρείας Geovalues, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.). «H εκμετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να αποτρέψει τεράστιες φυσικές καταστροφές προτού αυτές πάρουν διαστάσεις.

Για μερικές χιλιάδες ευρώ
Mεγάλες πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμοί, καταρρεύσεις εγκαταστάσεων, βιομηχανικά και χημικά ατυχήματα μπορούν να προβλεφθούν έγκαιρα και στο πλαίσιο ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου να υπάρξει μετριασμός και καταστολή των φαινομένων, αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών». Oπως εξηγούν ειδικοί της αγοράς το να «στήσει» κάποιος φορέας ένα ολοκληρωμένο σύστημα είναι εξαιρετικά εύκολο και με μερικές χιλιάδες ευρώ για όλο τον εξοπλισμό και το λογισμικό μπορεί να προλάβει μια ανυπολόγιστη καταστροφή, όπως αυτή των τελευταίων ημερών. Aν από την πρώτη στιγμή της φωτιάς στο Γραμματικό υπήρχε εγκατεστημένο ένα τέτοιο σύστημα θα είχε ειδοποιήσει άμεσα, θα είχε δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία για το μέγεθος, την εξέλιξη και την επικινδυνότητα του φαινομένου και οι υπηρεσίες θα είχαν δώσει την ανάλογη βαρύτητα προλαμβάνοντας, προφανώς, την επέκτασή της σε όλη την Aττική.

Eνα τέτοιο καθετοποιημένο σύστημα λειτουργεί αξιοποιώντας δορυφορικές εικόνες και όλη η διαχείριση γίνεται πάνω σε ψηφιακούς/διανυσματικούς (vector) χάρτες οι οποίοι αναπαριστούν επακριβώς το φαινόμενο δίνοντας στοιχεία για τη δύναμη, την ταχύτητα, τη ροπή, την ορμή, τη μετατόπιση κ.λπ. Δεν πρόκειται για απλό σύστημα πυρανίχνευσης, αφού διαθέτει σειρά εργαλείων μετρήσεων, ζωνών αποκλεισμού, προσομοίωσης διαφόρων σεναρίων και χρήση των γεωγραφικών συστημάτων πληροφορικής και της τηλεματικής. H δομή του είναι απλή:

Δίκτυο σταθμών
Kάθε φορέας, π.χ. ένας δήμος, στήνει ένα διευρυμένο δίκτυο σταθμών επιτήρησης και ανίχνευσης καθώς και μετεωρολογικών σταθμών σε συνδυασμό με μετεωρολογικούς αισθητήρες σε διάταξη βρόχων. Oλοι οι παραπάνω κόμβοι είναι συνδεδεμένοι με υποσύστημα επικοινωνιών που επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση των πληροφοριών.
Yπάρχει ο θάλαμος διαχείρισης κρίσεων με τον αναγκαίο εξοπλισμό (server, υπολογιστές κ.λπ.).

Oι ολοκληρωμένοι αισθητήρες τοποθετούνται σε τυχαίες γεωγραφικές θέσεις, μετρούν μια σειρά περιβαλλοντικών μεγεθών και τη μετατρέπουν σε ροή πληροφορίας η οποία μεταφέρεται μέσω των αναμεταδοτών. Oι αισθητήρες διακρίνονται σε αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας, σε αισθητήρες τοποθετημένους σε αναμεταδότες όπως αυτοί που μετρούν τη ροή και κατεύθυνση του ανέμου, την υγρασία του εδάφους, ενώ υπάρχουν και κάμερες για επιβεβαίωση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Yπάρχουν αισθητήρες εγκατεστημένοι σε δεξαμενές νερού που μπορούν να μετρούν την πίεση και την ποσότητα του νερού και συσκευή μετάδοσης δεδομένων. Mόλις ξεσπά μια φωτιά ενεργοποιούνται οι ανάλογοι αισθητήρες στους σταθμούς παρατήρησης και σε λίγα δευτερόλεπτα όλη η πληροφορία φτάνει στον θάλαμο διαχείρισης. Παράλληλα, οι άλλοι αισθητήρες μπορούν να δώσουν ότι χρειάζεται ο χρήστης του συστήματος, από το πόσο νερό υπάρχει εκεί κοντά μέχρι και την κατεύθυνση και δύναμη του αέρα και στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού.

Στο θάλαμο κρίσεων σημαίνει συναγερμός, ενώ ειδοποιούνται Πυροσβεστική, Aστυνομία, Περιφέρεια, EKAB κ.λπ. Tα στοιχεία για τη φωτιά δίνονται πάνω σε ψηφιακούς χάρτες με ακριβείς συντεταγμένες για το που υπάρχει ο καπνός. Γίνεται άμεσα η επεξεργασία των δεδομένων ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση. Oλο το σύστημα, φυσικά, μπορεί να επεκταθεί και με άλλα εργαλεία. Aπό PDA και κινητά που θα έχουν τα κλιμάκια αποκατάστασης καταστροφών και που θα λαμβάνουν όλη την απαραίτητη πληροφορία και εικόνες μέχρι και εφαρμογές διαχείρισης του στόλου των οχημάτων, απογραφής και εκτίμησης των επιπτώσεων, ενημέρωσης μέσω ίντερνετ του κοινού και των αρμόδιων υπηρεσιών. Oλα αυτά, όμως, για το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα είναι σχεδόν άγνωστα, όπως άγνωστο είναι και το γεγονός ότι για τη χρηματοδότηση μιας σωτήριας εφαρμογής υπάρχουν κονδύλια από το EΣΠA και το Tαμείο Συνοχής. Aπαιτείται μόνο πολιτική βούληση και όραμα...

Νίκησε την ατυχία του

Ο Βob Racody έχασε το αριστερό του χέρι σε αυτοκινητικό ατύχημα το 1971. Δοκίμασε όλα τα είδη πρόσθετων μελών που υπήρχαν και κανένα δεν μπορούσε να του δώσει έστω την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι ανάπηρος. Έτσι το 1977- ενώ ακόμη έκανε το μεταπτυχιακό του- αποφάσισε να εφαρμόσει τις γνώσεις μηχανικής και βιολογίας που είχε για να δημιουργήσει ένα τεχνητό χέρι, το οποίο θα του επέτρεπε όχι απλώς να ζει όπως πριν αλλά να μπορεί να συναγωνιστεί οποιονδήποτε σε κάθε είδους δραστηριότητα. Το 1980 τα κατάφερε και αφού το φόρεσε, όχι μόνο έδωσε πίσω στον εαυτό του ό,τι του άξιζε αλλά και έστησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση, την ΤRS Ιnc. Είναι κλισέ η ατάκα αλλά είναι σίγουρα ζωντανό παράδειγμα δύναμης ψυχής...



ΠΗΓΗ: TA NEA

Μειώνουν «αστέρια» τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Δεν ανανεώνουν την κατάταξη μονάδες των Starwood, Ηilton, ΙnterContinental


Oταν πέρυσι ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός ΑΙG οργάνωσε μια συνάντηση του εμπορικού του τμήματος στο ξενοδοχείο St Regis Resort, στο Μόναρκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τη «σπατάλη» αυτή.
Είναι αλήθεια ότι η ΑΙG μόλις είχε διασωθεί από το αμερικανικό Δημόσιο που της χορήγησε μια ένεση 85 δισ.
δολαρίων, ενώ ο λογαριασμός της συγκεκριμένης συνάντησης μπορεί να ήταν ελάχιστος σε σχέση με τα ποσά των φορολογουμένων (μόλις το 0,0005% ή καθαρά 440.000 δολάρια), κάλυπταν ωστόσο «υπηρεσίες» 1.000
δολαρίων τη βραδιά.
Η πολιτική διάσταση της υπόθεσης είναι προφανής. Οι οικονομικές της επιπτώσεις, όμως, μπορεί να είναι πιο παράδοξες. Ο Τζεφ Χάιγκλι, αντιπρόεδρος της Smith Τravel Research, εξήγησε στη βρετανική «Τhe Guardian» ότι «αυτό που παίζει εδώ είναι το γεγονός ότι τα ταξίδια πολυτελείας έχουν καταντήσει πραγματικά ταμπού σήμερακαι αυτό ξεκίνησε από την υπόθεση με την ΑΙG».
Ωστόσο δεν είναι η υπόθεση αυτή καθεαυτή το πρόβλημα.
Γιατί η συρρίκνωση των ξενοδοχειακών υποδομών πολυτελείας ή η απόσυρση των ξενοδόχων από τις υπηρεσίες υψηλής πολυτέλειας έχει γενικευτεί, τουλάχιστον στην Αμερική και ίσως και στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντριου Κλαρκ της «Τhe Guardian».
Τόσο που μια σειρά από ξενοδοχειακές εταιρείες «σιωπηλά προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις εξαιρετικά δαπανηρές τους προσπάθειες για να διατηρήσουν τους χαρακτηρισμούς των πέντε αστέρων» και των αντίστοιχων υπηρεσιών
.
Για παράδειγμα, η αμερικανική Starwood, που είναι ιδιοκτήτρια ονομάτων όπως St. Regis, W Ηotels και Sheraton, παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες από τις μονάδες της έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να κρατήσει τα «πέντε αστέρια», έως ότου ο κλάδος αρχίσει να ανακάμπτει. Και στην Ευρώπη τόσο η Ηilton όσο και η ΙnterContinental αποφάσισαν πρόσφατα να μην ανανεώσουν την κατάταξη αυτή στα ξενοδοχεία τους της Βιέννης, στην Αυστρία.
Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Starwood που αναφέρει ο βρετανός δημοσιογράφος, «δεδομένου του σημερινού οικονομικού κλίματος, μπορούμε να ανεχτούμε κάποιο από τα ξενοδοχεία μας να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του κάτω από το επίπεδο κατάταξης που έχει συμφωνηθεί».

Κατά αρκετούς ειδικούς του κλάδου στην πραγματικότητα πρόκειται για την προσπάθεια των ξενοδόχων πολυτελείας να προσαρμοστούν στους περιορισμούς δαπανών που κάνουν οι επιχειρηματίες.

Ο Χάρι Νόμπλες, για παράδειγμα, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δαπανηρό για τις ξενοδοχειακές εταιρείες να κρατήσουν την κορυφαία κατάταξη: «Δεν το συνειδητοποιούν πολλοί, αλλά πολλά από τα ξενοδοχεία με πέντε αστέρια στην πραγματικότητα επιδοτούνται, τουλάχιστον για ορισμένους μήνες, έτσι ώστε να κρατήσουν τις υπηρεσίες τους στο απαιτούμενο επίπεδο». Απέναντι στην κρίση, όμως, η πρώτη λύση για τους ξενοδόχους είναι να περικόψουν το προσωπικό (και άρα και τις αντίστοιχες υπηρεσίες): λιγότερους στη ρεσεψιόν, λιγότερους και στις υπηρεσίες δωματίων. Το προσωπικό εξυπηρέτησης δωματίων, που μένει, έχει απλώς να καθαρίσει περισσότερα δωμάτια! Είναι, λέει ο Νόμπλες, «ιδιαίτερα ορατό κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς η οικονομία βυθίστηκε σε κρίση».

Υπάρχουν ακόμη και ξενοδοχεία που αλλάζουν όνομα μόνο και μόνο για να αποφύγουν την εικόνα της πολυτέλειας. Ετσι, το Βallantyne Resort, με τέσσερα αστέρια, στη Βόρεια Καρολίνα, έβγαλε πρόσφατα το «Resort» από τον τίτλο του και στη θέση του έβαλε το «Ηotel and Lodge». Και η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξηγεί ότι οι πελάτες της «πιέζονταν πολύ για να συναντηθούν σε ένα ξενοδοχείο με τον χαρακτηρισμό resort». Το «στίγμα» αυτό της πολυτέλειας, κατά τον Κλαρκ, μπορεί να έχει γενικότερες επιπτώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Για παράδειγμα, ολόκληρη η πόλη του Λας Βέγκας έχει υποστεί σοβαρή συρρίκνωση, ιδιαίτερα επειδή οι τράπεζες της Wall Street ακύρωσαν εκδηλώσεις και συνδιασκέψεις τους εκεί, μόνο και μόνο «για να μην επικριθούν ότι στέλνουν το προσωπικό τους στη μέκκα του τζόγου εν μέσω ερήμου».



ΠΗΓΗ: BHMA

Τις βουλευτικές λιμουζίνες πώς θα τις βάζετε στον δακτυλιο?

Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ απο τα βουλευτικά αυτοκίνητα δεν είναι κλάσης-Α, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών λιμουζινών LEXUS που πρόσφατα απέκτησαν αρκετοί εθνοπατέρες

Αυτό σημαίνει οτι σχεδόν κανένα δεν εκπέμπει ρύπους κάτω απο το όριο των 140g/km ώστε να μπορεί να εισέρχεται στον Δακτύλιο ανεξαρτήτως μονών-ζυγών

Αυτά πως θα τα βάζετε μέσα στον Δακτύλιο αγαπητοί εθνοπατέρες?
Με τρόπο που θα μας περάσετε του χρόνου τον Αύγουστο νύχτα με τροπολογία?
Θα σας ήταν κόπος να μας πείτε απο τώρα?

Δίκαιη λύση για τα ΤΕΙ

Του δρος Βασίλη Μανιού


Το πρόσφατο σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) έδωσε την ευκαιρία στους επικριτές των ΤΕΙ να διατυπώσουν τις πλέον ακραίες και ανυπόστατες θέσεις που έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα, όπως: επιχειρείται η «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ- όταν αυτά είναι ανώτατα από το 2001• τα ΤΕΙ εκπαιδεύουν τεχνίτες- όταν η διάρκεια σπουδών τους είναι τέσσερα χρόνια• τα ΤΕΙ είναι «μεσοβαθμίδα»- όταν οι ίδιοι έκλεισαν μία τουλάχιστον μεσοβαθμίδα από αυτές που υπήρξαν στο παρελθόν, κ.ά.


Αυτές όμως οι ακραίες θέσεις, μαζί με τις συνυπάρχουσες συνήθως παρασκηνιακές πιέσεις, έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Για μια φορά ακόμη η πολιτεία υποχώρησε και άφησε και πάλι μετέωρο το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ, καταθέτοντας σχετική τροπολογία του άρθρου 18. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το κακό άρχισε από τον Ιδρυτικό Νόμο των ΤΕΙ το 1983, με την υποχώρηση της πολιτείας στις πιέσεις του ΤΕΕ, αφήνοντας τους πτυχιούχους Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (Μηχανικών) χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Έκτοτε και με τις παρεμβάσεις πάντα του ΤΕΕ, ακυρώθηκαν όλες οι προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα για την ολοκλήρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ, συνεκτιμώντας φυσικά το πολιτικό κόστος της αντιπαράθεσής τους με το πανίσχυρο ΤΕΕ.
Παρά ταύτα όμως η μη ολοκλήρωση της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων, η αποψίλωση των υπαρχόντων στην πράξη, η περιορισμένη υποστήριξη των ΤΕΙ από την πολιτεία (χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές) και η μη ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών τους, τα οποία όλα μαζί επικαλούνται οι επικριτές τους για να τα υποβαθμίσουν, ενώ είναι συνυπεύθυνοι για όλα αυτά, δεν οδήγησαν τα ΤΕΙ στον αφανισμό, όπως φυσικά επιδιώκουν. Τα ΤΕΙ άντεξαν και αξιοποίησαν στο έπακρο τις όποιες βελτιώσεις η πολιτεία τούς παραχώρησε διαδοχικά, έστω και με το «σταγονόμετρο». Το σημερινό status των ΤΕΙ οριοθετείται από σειρά νομοθετημάτων και γεγονότων, που μόνο ένας κακόπιστος μπορεί να αγνοήσει στην αναζήτηση μιας δίκαιης και καθαρής λύσης που να είναι νόμιμη και ηθική:


Το 1989 καθορίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των υπόλοιπων Τμημάτων, που δεν είχαν μέχρι τότε, εκτός των μηχανικών, λόγω παρέμβασης του ΤΕΕ.
Το 1989 ιδρύθηκαν στα ΤΕΙ οι Ειδικοί Λογαριασμοί διαχείρισης Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Δηλαδή τα ΤΕΙ πραγματοποιούν έρευνα, τώρα και περίπου 20 χρόνια.
Το 1995 καθορίστηκε σε τέσσερα χρόνια η διάρκεια των σπουδών εκτός των Τμημάτων των μηχανικών, λόγω παρέμβασης ΤΕΕ.
Το 1997 τα προσόντα των εκλεγόμενων καθηγητών σχεδόν εξομοιώθηκαν με εκείνα των καθηγητών των Πανεπιστημίων και συνδέθηκε η μισθολογική εξέλιξή τους με τη δική τους.
Το 2000 καθορίστηκε η διάρκεια των σπουδών στα τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Τμημάτων των μηχανικών.
Το 2001 ονομάστηκαν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ). Αυτό και μόνο υπερδιπλασίασε τον αριθμό των ενεργών φοιτητών τους.
Το 2008 καθιερώθηκε η οργάνωση αυτόνομων Μεταπτυχιακών Τμημάτων.

Συμπερασματικά επομένως, τα ΤΕΙ σήμερα έχουν όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι: η Προπτυχιακή Εκπαίδευση, η Έρευνα και οι Μεταπτυχιακές Σπουδές. Για όσους λοιπόν θυμήθηκαν τη «μεσοβαθμίδα», θα πρέπει να μας πουν πού στον κόσμο υπάρχει μεσοβαθμίδα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ως προς την ουσία, τα ΤΕΙ και ιδιαίτερα τα παλαιότερα και μεγαλύτερα έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης που τα χώριζε από τα Πανεπιστήμια. Η δυναμική τους όμως δείχνει ότι μπορούν σύντομα να καλύψουν και το υπόλοιπο της απόστασης, αν τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με εκείνη των Πανεπιστημίων. Με βάση τα παραπάνω, για την ανεύρεση της απαιτούμενης, επιτέλους, δίκαιης λύσης η πολιτεία (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) θα πρέπει:

α) να παραχωρήσει στους πτυχιούχους τους τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται σήμερα, και

β) μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να συμπληρώσει τις ακαδημαϊκές λειτουργίες τους, όπως κάνει το τελευταίο σχέδιο νόμου, εκτός από το άρθρο 18, να τους παραχωρήσει την αναγκαία υποστήριξη (χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές), και τέλος μέσα από μια αξιόπιστη αξιολόγηση να τα καταστήσει πλήρως ισότιμα προς τα Πανεπιστήμια.

Οι 350.000 πτυχιούχοι και φοιτητές των ΤΕΙ, οι οποίοι μαζί με τους δικούς τους, που μόχθησαν και ξοδεύτηκαν για να τους σπουδάσουν, αποτελούν περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού, δικαιούνται να μην αισθάνονται απόκληροι και παρείσακτοι της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Βασίλης Μανιός είναι ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης



ΠΗΓΗ: TA NEA

Απειλούνται τα αποθέματα γαύρων

Η εισβολή ενός μεγάλου ζωοπλαγκτού στο Αιγαίο Πέλαγος από τη Μαύρη Θάλασσα μέσω των στενών των Δαρδανελλίων απειλεί τα αποθέματα γαύρου στις ελληνικές θάλασσες, αν και ακόμη δεν έχουν διαφανεί επιπτώσεις στον πληθυσμό του είδους, σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σαν μεγάλη μέδουσα

Ο «μνημιόψις», ένα ζωοπλαγκτό που μοιάζει με μεγάλη μέδουσα και κινείται χάρη στα θαλάσσια ρεύματα επιφανειακά, «αρέσκεται» στην κατανάλωση των αυγών του γαύρου, που επίσης μεταφέρονται με τα θαλάσσια ρεύματα. Το συγκεκριμένο ζωοπλαγκτό, που προέρχεται από τον Δυτικό Ατλαντικό και συγκεκριμένα από τον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική, ταξίδεψε μέχρι τα νερά της Μαύρης Θάλασσας μαζί με τα πετρελαιοφόρα πλοία στις αρχές της δεκαετίας του '80, προκαλώντας σε βάθος χρόνου σημαντική μείωση των εκεί αποθεμάτων του γαύρου. Σήμερα, μια εικοσαετία αργότερα, το θαλάσσιο σύστημα της Μαύρης Θάλασσας φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία εξισορρόπησης και ο πληθυσμός του γαύρου να ανακάμπτει σταδιακά.

Στο Αιγαίο Πέλαγος ο «μνημιόψις» έκανε την εμφάνισή του στις αρχές της δεκαετίας του '90, ακολουθώντας τις θαλάσσιες διαδρομές των Δαρδανελλίων. Ωστόσο, όπως δήλωσε στην «Κ» ο βιολόγος ιχθυολόγος, ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) κ. Αθ. Μαχιάς, «μέχρι στιγμής δεν έχουμε άμεσες επιδράσεις, καθώς μόλις τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια καταγράφεται ουσιαστικά πολλαπλασιασμός του και επέκτασή του σε όλο το Αιγαίο. Ετσι, δεν παρατηρούμε πτώση των αποθεμάτων, πέρα από τις συνηθισμένες αυξομοιώσεις από χρόνο σε χρόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί σε βάθος χρόνου, ενώ εξαρτάται από πλήθος παραγόντων. Ενδεικτικά, ο κ. Μαχιάς ανέφερε πως, ενώ στη Μαύρη Θάλασσα τα είδη των ψαριών είναι περιορισμένα, με αποτέλεσμα ο «μνημιόψις» να στραφεί αποκλειστικά σχεδόν στον γαύρο, επηρεάζοντας τον πληθυσμό του, το Αιγαίο Πέλαγος βρίθει από διάφορα είδη ψαριών.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή κατάσταση των μικρών πελαγικών ψαριών (γαύρου και σαρδέλας) που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο της ελληνικής αλιευτικής παραγωγής, είναι καλή, με τα αποθέματα να κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις ετήσιες μετρήσεις που πραγματοποιεί το ΕΛΚΕΘΕ στο Αιγαίο, από το 2003 στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, ο πληθυσμος του γαύρου φαίνεται να βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα, αν και η σαρδέλα παρουσιάζει πτώση.

Εντούτοις, το φαινόμενο χρήζει παρακολούθησης, παρατήρησε ο κ. Μαχιάς, καθώς δεν είναι πιθανό η πτώση να οφείλεται σε υπεραλίευση, δεδομένου ότι στην Ελλάδα τα σχετικά μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. «Πλέον το ουσιώδες είναι να διερευνήσουμε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Η θερμοκρασία και η αλατότητα του νερού, καθώς και η τροφή που διατίθεται επηρεάζουν πολύ την ποσότητα των μικρών πελαγικών, διότι ζουν το πολύ έως τρία χρόνια», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως το ΕΛΚΕΘΕ προσανατολίζει τις έρευνές του σε αυτήν την κατεύθυνση.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τον κάνανε "Ντα"!

ΚΟ και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων* του σ. Περικλή Κοροβέση"

*Οι δηλώσεις Κοροβέση ήταν οτι "ΟΛΑ τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική κυβέρνηση Τζανετακη ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ του Λ.Κύρκου , ΠΗΡΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ (Για διαγωνισμό σχετικό με τηλεφωνία ο οποίος επρόκειτο να προκηρυχθει) και δεν αντιδράσανε"

"...Δεν είχα την πρόθεση να θίξω την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς..."

"...Δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα, από την άποψη μου..."

"...Ανακύκλωσα με τις δηλώσεις μου δουλειά των δημοσιογράφων.. !!!"


RADAR: Για άμεση απόσυρση και ανακύκλωση πάτε.
Θα το καταλάβετε μόλις πάρετε το επίδομα που αναλογεί στα κυβικά σας...

Αστέρω τα ματάκια σου, γιατί είναι δακρυσμένα;;;



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG: ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Καταγγελία από πρώην συνεργάτιδα του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου ΡΟΝΤΟΥΛΗ στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, η οποία είπε ότι ο Ροντούλης κατακρατούσε τα επιδόματα των οδοιπορικών των συνεργατών του για λογαριασμό του κόμματος ως «συνεισφορά» και τα κατάθετε σε λογαριασμό στο όνομα του αδελφού του.

Το ποσόν ήταν 60 χιλιάδες ευρώ!O Aστέριος Ροντούλης παραδέχτηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό RIVER το πρωί της Πέμπτης ότι όντως συγκέντρωσε το ποσό και ότι αφού μαζεύτηκε αυτό με την πάροδο του χρόνου, ήθελε -λέει- να δώσει έναν «επετειακό» χαρακτήρα στην απόδοση των χρημάτων στο κόμμα και ότι πήγε μετά από ένα χρόνο και είπε (στο κόμμα) ότι αυτό το ποσό ήταν συγκεντρωμένο από άτομα του γραφείου του για να βοηθήσουν το κόμμα.

Το ποσό -είπε- επεστράφη στον καθένα μετά από προεδρική εντολή…(ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ...)

Το κείμενο είναι προσφορά από την οργάνωση "εξ ιδίων τα βέλη", δηλαδή από τα μούλικα του Χίτλερ, δηλαδή από τα αυγά του φιδιού, την χρυσαυγουλιέρα!Αστέρω, τα ματάκια σου τα τσαχπινογαργαλιάρικα,Αστέρω τα χειλάκια σου με σκανδαλίζουν...

Αστέρω, άρπα κι ένα Καραμπιμπερίμ. Το ορίτζιναλ, όχι το Ισπανικό....


Έλα Αλέκα...

"...Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει..."

(http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/1/2007&id=8425&pageNo=8&direction=1)


Ε, αυτό ακριβώς λέμε και εμείς κυρία μου!
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να στείλουμε τα παιδιά μας στα ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΑ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ που δήθεν ονομάζετε Πανεπιστήμια!
Έτσι δεν είναι κυρία...(η συνέχεια εδώ);



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG: ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ

17χρονος έκανε τον γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο

17χρονος Βρετανός Μάικ Πέρχαμ καταλαμβάνει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες ως ο νεότερος άνθρωπος που πραγματοποίησε τον γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο. Επειτα από ένα ταξίδι που διήρκεσε εννέα μήνες, πέρασε χθες στις 12 ώρα Ελλάδας στα ανοικτά του Ακρωτηρίου Λίζαρντ, το νοτιότερο σημείο της Αγγλίας, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι που άρχισε τον Νοέμβριο του 2008.Ο Πέρχαμ κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Αμερικανός Ζακ Σάντερλαντ, ο οποίος ήταν επίσης 17 ετών, αλλά κατά δύο μήνες μεγαλύτερος, όταν ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα τον δικό του γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο. Τον Ιανουάριο του 2007 έγινε ο νεότερος άνθρωπος που πραγματοποίησε μοναχικό διάπλου του Ατλαντικού με ιστιοφόρο. Ο Βρετανός έφηβος αναχώρησε στις 15 Νοεμβρίου του 2008 από το λιμάνι του Πόρτσμουθ, στη νότια Αγγλία, σε ηλικία 16 ετών, με σκοπό να πραγματοποιήσει έναν μοναχικό γύρο του κόσμου χωρίς σταθμό. Ομως τρεις βλάβες τον υποχρέωσαν να κάνει ισάριθμους σταθμούς, που ήταν μερικές φορές μεγάλης διάρκειας. Με το ιστιοπλοϊκό του, μήκους 15 μέτρων, διήνυσε πάνω από 26 χιλιάδες ναυτικά μίλια και πέρασε πάνω από 150 μέρες στη θάλασσα. Εφτασε στην Πορτογαλία, τη Ν. Αφρική, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. Ωστόσο, λόγω των κακών συνθηκών, δεν διέπλευσε το Ακρωτήριο Χορν, στα ανοικτά της Ν. Αμερικής αλλά πέρασε από τη διώρυγα του Παναμά




ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ
2007
Σχόλιο ως Υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης σε ερώτηση σχετική με τις μεγάλες φωτιές της ιδιας χρονιάς:
«το πράσινο καίει πράσινο»
Κοινοβουλευτική δύναμη Νές Δημοκρατίας τότε: 165

2009
Σχόλιο ως Απλος Βουλευτής όταν σε τηλεοπτική εμφάνιση, του είπαν «είστε σαν τον Αντώναρο»
«Ούτε φίδι στον κόρφο μου»
Κοινοβουλευτική δύναμη Νές Δημοκρατίας τωρα: 151

RADAR: Τέτοιους "λεβέντες" θέλει ο τόπος

ΑΣ ΡΙΞΩΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ - ΣΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Από τον πάντα επίκαιρο Σουρή
Κοντά στη μια καταστροφή
καινούργια μας προφθάνει,
κοντά στις τόσες συμφορές
και στις πολλές θυσίες,
δεν ξέρω τίνος βάλθηκε
παντού φωτιές να βάνει
και κάθε βράδι νάχουμε
φρικτές φωτοχυσίες.
Και δος του νέα πυρκαγιά
και κάτω στο παζάρι,
και μέσα στη σαρακοστή
εκάη το χαβιάρι........


και να φανταστείτε ότι το έγραψε το 1883


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Στέργιος Κωτούλας: ΗΡΩΑΣ

Έπεσε στο ΚΑΘΗΚΟΝ κατα την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά (27/8/2009)

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ"


1983
Κυβέρνηση :ΠΑΣΟΚ
Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
"Αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις"
Νομιμοποιούνται χιλιάδες ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ με το νόμο 1337/1983


1994
Κυβέρνηση :ΠΑΣΟΚ
Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ 30.000 ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ για "κοινωνικούς λόγους" μετά απο πανδημία σοβαρών παθήσεων (καρδιοπάθειες, καρκίνος κλπ...) που χτύπησε επιλεκτικά τους ιδιοκτήτες τους


2004-ΣΗΜΕΡΑ
Κυβέρνηση: ΝΔ
Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ
Είσήγηση ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ δασικών εκτάσεων μέσω χρήσης αεροφωτογραφιών του 1960 (!!!) αντί του 1945
Ο ίδιος ο εισηγητής υπουργός είναι ιδιοκτήτης κτίσματος που ελέγχεται για πολεοδομικές παραβάσεις


2009
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΙΚΗΣ
Δια στόματος του Δημάρχου Μαραθώνα ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (!!!) ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Δήμαρχος Μαραθώνα ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ:
"...Εμείς πιστεύουμε οτι τα αυθαίρετα που επλήγησαν θα πρέπει να αποζημιωθούν όπως και τα νομιμα (!!!) Δεν φταίει ο πολίτης αν το κράτος δεν του δίνει πολεοδομημένη γή"


GUEST STAR


ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΣ (Δήμαρχος Αθήνας)
Όπου ήταν ΠΑΡΚΟ θα γίνει PARKING

ΜΑΘΗΜΑ3: “Πυρόσβεση for dammies” για «ηγέτες έτοιμους» και «στρατηγούς απάνεμους»

Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , εναέρια μέσα δεν αγοράζονται μα η ΝΔ τσεπώνει ετήσια κρατική επιχορήγηση 24 εκατομμύρια ευρώ

Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , εναέρια μέσα δεν αγοράζονται μα το ΠΑΣΟΚ τσεπώνει ετήσια κρατική επιχορήγηση 22,6 εκατομμύρια ευρώ

Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , εναέρια μέσα δεν αγοράζονται μα το ΚΚΕ τσεπώνει ετήσια κρατική επιχορήγηση 7 εκατομμύρια ευρώ

Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , εναέρια μέσα δεν αγοράζονται μα ο ΣΥΡΙΖΑ τσεπώνει ετήσια κρατική επιχορήγηση 5 εκατομμύρια ευρώ

Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , εναέρια μέσα δεν αγοράζονται μα το ΛΑΟΣ τσεπώνει ετήσια κρατική επιχορήγηση 5 εκατομμύρια ευρώ

Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , ο «ηγέτης έτοιμος» δεν ξέρει που να βρει τα λεφτά να αγοράσει πτητικά μέσα και παράλληλα τα κόμματα τσεπώνουν όλα μαζί ετήσια κρατική επιχορήγηση 63,6 εκατομμύρια ευρώ
Η Ελλάδα κάθε χρόνο καίγεται , ο «ηγέτης έτοιμος» δεν ξέρει που να βρει τα λεφτά να αγοράσει πτητικά μέσα , ενοικιάζει ελικόπτερα πληρώνοντας τα ΧΡΥΣΑΦΙ (35.400.000 ευρώ για τους πέντε μήνες της περιόδου Μαΐου-Σεπτεμβρίου για 18 ελικόπτερα)και παράλληλα τα κόμματα τσεπώνουν όλα μαζί ετήσια κρατική επιχορήγηση 63,6 εκατομμύρια ευρώ

Το κόστος αγοράς ενός σύγχρονου πυροσβεστικού ελικοπτέρου είναι λιγότερο από 12 εκατομμύρια ευρώ (και ΟΧΙ 15 εκατομμύρια που γράφουν τα "Νεα")
Με leasing 15ετίας κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τετοιο leasing, στειλτε μου mail να σας βρώ εγώ. Ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο θα σας πάρω για κάθε νεο ελικόπτερο. Ούτε "σεντσι" παραπάνω

Με 63,6 εκατομμύρια ευρώ που τσεπώνουν κάθε χρόνο τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό αγοράζουμε 63 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ με leasing 15ετίας τα οποία έχουν μέση διάρκεια εναέριας αξιόπιστης δράσης 30 χρόνια

Συν 24 αεροπλανάκια που έχουμε (τα μισά παλιά αλλά τα έχουμε) πόσο κάνει ?
87

Συν τα ελικόπτερα που ήδη έχουμε ιδιόκτητα, συν 9 «σινούκ» που αν θέλουμε αύριο το πρωί τα ρίχνουμε στην μάχη της πυρόσβεσης πόσο κάνει?
100 PLUS που λεν οι Άγγλοι
100 ++ που λεν οι μαθηματικοί
100 ΣΥΝ που σου είπα εγώ "ηγέτη έτοιμε" στο Μάθημα2

Τι? Ποιός θα τα πιλοτάρει και πόσο θα τον πληρώνουμε?
Εκπαιδεύστε τους πιλότους που μετατάξατε απ την παλιά Ολυμπιακή στην ΥΠΑ και που θα τους πληρώνετε 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να κάθονται σε γραφεία

Νάτα και τα λεφτά νατα και τα "μέσα" κύριοι «ηγέτες έτοιμοι» και «στρατηγοί απάνεμοι»

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 90.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ Δ.Ε.Η.

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ επέβαλε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στην Δ.Ε.Η, για ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ στην περιοχή της Πτολεμαΐδας
"Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΣΤΕΙΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ στην περιοχή Μαυροπηγής" αναφέρεται ως αιτία του νέου αυτού προστίμου

Κύριε Αθανασόπουλε, η ΤΟΥΟΤΑ πόση ώρα θα σας κράταγε αν της φέρνατε επαναλαμβανόμενα "ραβασάκια" σαν το τελευταίο ενενηντάρι?

Κύριε Αθανασόπουλε ως πότε το μαγαζί που διοικείτε και που το χρυσοπληρώνουμε θα δηλητηριάζει τους πολίτες και το περιβάλλον?

Σε ποιους τα λές???


ΤΕΝ ΚΑΤΕ στη συνέντευξη τύπου μετά το ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΠΑΟ 2-0


"Έπρεπε να βάλουμε τουλάχιστον τρία (!!!) γκόλ στην Ατλέτικο"


"Τώρα στόχος μας είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ (!!!) του Europa League"



RADAR: Άντε και καλό δρόμο...

Δές πρώτα τον γιατρό της ομάδας για καλό και για κακό

Ισώς νάναι κάτι που το προλαβαίνει η επιστήμη



Κόβει δρομολόγια προς την Ομογένεια η Ολυμπιακή


Του Κώστα Ντελέζου (ΤΑ ΝΕΑ)
ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των εκπροσώπων της ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής, του Καναδά και της Νότιας Αφρικής προκαλεί η απόφαση της Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG) να περικόψει από το δίκτυο δρομολογίων της νέας Ολυμπιακής προορισμούς όπως η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόκειται για δρομολόγια που συνδέουν ανελλιπώς την Ελλάδα με τους Έλληνες της Διασποράς από το 1966. Με την αλλαγή ιδιοκτησίας στην Ολυμπιακή τα δρομολόγια αυτά από το τέλος του ερχόμενου μήνα... περνούν στην ιστορία, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους υπουργούς να έχει δώσει- μέχρι χτες- την παραμικρή εξήγηση για τη διακοπή τους στους εκπροσώπους της Ομογένειας. Σε κοινή συνέντευξή τους στην Αθήνα, οι πρόεδροι των ελληνικών σωματείων της Νέας Υόρκης, του Καναδά και της Νότιας Αφρικής δήλωσαν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα κόβει τις γέφυρες με τον απόδημο Ελληνισμό, τον οποίο αγνοεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια».
Σε συνεργασία με ξένες εταιρείες
Κύκλοι της ΜΙG ανέφεραν πάντως ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στη συνέχιση των δρομολογίων της Οlympic Αir προς τη Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Μόντρεαλ και το Τορόντο μέσω κοινού κωδικού με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Σημείωναν δε ότι από τον Οκτώβριο η εταιρεία θα προχωρήσει στην επανέναρξη των δρομολογίων προς την Αυστραλία με την ίδια μέθοδο της συνεργασίας και πρόσθεταν ότι η μείωση του δικτύου της νέας εταιρείας στο 65% του συνόλου της παλαιάς αποτελεί υποχρέωση από τη συμφωνία με την Κομισιόν. Ήδη η σχετική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί με την Delta για τις ΗΠΑ με την ύπαρξη και ελληνικού πληρώματος εντός των αεροσκαφών, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι υπόλοιπες συμφωνίες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές απαντώντας στους εκπροσώπους της Ομογένειας.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ RADAR:
Όταν ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ τους Έλληνες επιχειρηματίες ο κύριος Χατζηδάκης , απευθυνόμενος στον "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌ" τους, να αγοράσουν για εθνικούς λόγους την Ολυμπιακή και ανταποκρίθηκε η MIG, μας εμφάνισαν τον Κύριο Βγενόπουλο ως εθνικό "ΕΥΕΡΓΈΤΗ"
Business is Business κύριε Υπουργέ...